Αθλητικά

Δε λείπει μόνο μία νίκη, λείπει και η ευθιξία

Off

Το είχαν προβλέψει πολλοί την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θα ερχόταν η νέα ήττα (6η σερί) για τον ΠΑΣ στον Άρη, αφού στο ποδοσφαιρικό τμήμα είχαν «στοχοποιήσει» (σ.σ αν είναι δυνατόν) το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό με τον Βόλο την Κυριακή, ως το παιχνίδι που μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση της ομάδας.

Όταν ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας, αποπνέει τέτοια μιζέρια και τέτοια ηττοπάθεια που όμοιά της έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στον ΠΑΣ, τότε είναι σαφές ότι η πορεία προς τον υποβιβασμό είναι προδιαγεγραμμένη.

Αυτό, απλώς επιβεβαιώθηκε στο «Βικελίδης» το βράδυ της Κυριακής όπου ο ΠΑΣ προσπάθησε, όμως όσο περνούσε η ώρα, αυτό που όλοι έβλεπαν, ήταν η στιγμή που θα έρθει το γκολ για τους γηπεδούχους και θα τελειώσει το παιχνίδι. Έτσι ακριβώς έγινε, και με τη βοήθεια της αποβολής του Τζίνο με δεύτερη κίτρινη, η ήττα ήρθε απολύτως φυσιολογικά, με ένα 2-0 που τελικά φαντάζει αξιοπρεπές.

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ στάθηκε καλά αμυντικά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Άρη, αλλά με εξαίρεση μία υποψία προϋπόθεσης ευκαιρίας μετά από καλό συνδυασμό στο 11’, οι Γιαννιώτες ούτε που μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή.

Η κατάσταση της ομάδας είναι απελπιστική και ακριβώς το γεγονός ότι μετά τη διακοπή των 20 ημερών, η εικόνα της είναι χειρότερη από πριν, κινητοποίησε τους οπαδούς της ομάδας, με δεκάδες εξ αυτών να περιμένουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής την αποστολή στο ΠΕΑΚΙ, ζητώντας εξηγήσεις από τον προπονητή και τους παίκτες για την απελπιστική εικόνα. Συγκεκριμένες απαντήσεις δε δόθηκαν από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, δόθηκε όμως μία τελευταία ευκαιρία από τους οπαδούς σε όλους και πρώτα στον κ. Στάικο να… γυρίσουν το κουμπί και να πάρουν τη νίκη την Κυριακή με τον ισόβαθμό στην τελευταία θέση, Βόλο.

Οι παίκτες στηρίζουν τον Στάικο

Αυτό που είναι προφανές, όχι μόνο από τη συζήτηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ αλλά και από ό,τι έχει προηγηθεί το τελευταίο δίμηνο, είναι πως οι παίκτες του ΠΑΣ στηρίζουν τον προπονητή τους, κάτι που έχει τη σημασία του, απέναντι στην λαϊκή απαίτηση της παραίτησης ή απομάκρυνσής του από τον πάγκο της ομάδας. Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι όταν αποχώρησε ο Μεταξάς από τον ΠΑΣ, οι παίκτες ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον εκλιπόντα Γ. Χριστοβασίλη να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο κ. Στάικος, στηρίζοντάς τον και στην περσινή δύσκολη χρονιά.

Φέτος όμως που η χρονιά αποδεικνύεται πιο δύσκολη, η στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή που αποδεδειγμένα έχει τεράστιες ευθύνες για την κακή εικόνα της ομάδας, δε μπορεί να έχει μακρά περίοδο διάρκειας.

Το παράδειγμα του Κρις Κόουλμαν στον Ατρόμητο που υπέβαλε και επέμεινε στην παραίτησή του λέγοντας, ότι η εικόνα της ομάδας δείχνει ότι δε μπορεί να εμπνεύσει άλλο τους παίκτες και ότι αυτό λειτουργεί σε βάρος της ομάδας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπόδειγμα και για την περίπτωση του ΠΑΣ, όμως προς το παρόν αυτό δεν ισχύει.

Δεν είναι τελικός, αλλά…

Η αναμέτρηση με τον Βόλο την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» είναι ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» όχι γιατί ο ηττημένος υποβιβάζεται, αλλά γιατί αν αυτός είναι πάλι ο ΠΑΣ τότε μόνο με θαύμα θα περιμένει κάποιος να «σηκώσει κεφάλι» μετά από επτά σερί ήττες. Βαθμολογικά, ο ΠΑΣ είναι στην τελευταία θέση με τον Βόλο με πέντε βαθμούς, όμως δεν είναι μακριά οι άλλες ομάδες με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό να έχουν από έξι, την Κηφισιά επτά, τον Αστέρα οκτώ και τον Πανσερραϊκό, εννέα. Είναι όμως η αποκαρδιωτική εικόνα του ΠΑΣ που δε γεννά περιθώρια αισιοδοξίας. Τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη του α’ γύρου με Βόλο εντός, ΟΦΗ εκτός, ΑΕΚ εντός και Ατρόμητο εκτός έδρας, είναι παιχνίδια που ένας κανονικός ΠΑΣ, έστω όπως ο περσινός μετά τον Ιανουάριο, μπορεί να διεκδικήσει και να πάριε βαθμούς για να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια στον β’ γύρο.

Δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου

Ακόμη και στις δηλώσεις του πάντως μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο Θαν. Στάικος έδειξε, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αφού υποστήριξε πως το μόνο που λείπει από την ομάδα του είναι μία νίκη!

«Προερχόμαστε από πολλά άσχημα αποτελέσματα και για μας η νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Βόλο είναι επιτακτική. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά γενικά αν παρατηρήσουμε τη Super League τα τελευταία δύο χρόνια οι ομάδες που είναι κάτω από τη θέση των πλέι οφ δεν κάνουν πολλές νίκες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυσκολίες. Έχουν ανοίξει την ψαλίδα ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης. Αυτό δημιουργεί συνήθως ένα σερί που επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Εκεί είναι κυρίως για μας το ζητούμενο, να πετύχουμε μία νίκη, ώστε να επανέλθει η αυτοπεποίθηση, γιατί στην αρχή δείξαμε καλύτερα στοιχεία και δημιουργίας και πρέσινγκ απ’ ό,τι αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό στο παιχνίδι με τον Βόλο πρέπει να βρούμε λύσεις και να επανέλθουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα».

Απογοητευμένοι από την έκτη σερί ήττα της ομάδας εμφανίστηκαν οι Γ. Παμλίδης και Μαρ. Τσαούσης.

Γ. Παμλίδης:

«Μέχρι στιγμής μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το πρωτάθλημα που κάνουμε. Δυστυχώς δεν έρχονται τα αποτελέσματα και πρέπει να μας προβληματίσει όλους αυτό. Κατά την προσωπική μου άποψη και ίσως για όλους, το παιχνίδι με τον Βόλο είναι όλα για όλα και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε.

Είμαστε η ίδια ομάδα, υπάρχει ομοιογένεια από πέρυσι. Δυστυχώς και πέρυσι ο Α’ γύρος ήταν καταστροφικός όπως και φέτος. Έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ. Προσωπικά έχω προβληματιστεί πάρα πολύ και έχω στεναχωρηθεί, αλλά μέχρι εδώ είναι η στεναχώρια, δεν πρέπει να μας επηρεάσει άλλο. Την Κυριακή είναι ματς όλα για όλα. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας όπως το κάνει όλα τα χρόνια, οπότε κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα πάρουμε τη νίκη».

Μαρ. Τσαούσης:

«Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παλέψαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που το θέλαμε πάρα πολύ. Παλεύουμε για ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την ψυχολογία μας, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει. Πραγματικά πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα και δεν της αξίζει αυτό που γίνεται. Θέλω να δω την ομάδα μου να αλλάζει αυτήν την κατάσταση».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ