Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:02
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Απαντήσεις στη Βουλή για τις μετακινήσεις ιατρών

Off

Στη Βουλή αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τις μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Αγρινίου.

Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις ιατρών ΜΕΘ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία πόλη στην άλλη ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Μίλτος Ζαμπάρας και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άρνηση να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζουν πως με πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ, ιατρικό προσωπικό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Χατζηκώστα» μετακινείται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίες καλύπτονται οριακά λόγω της έλλειψης προσωπικού. Αντίστοιχα, γιατροί από το Νοσοκομείο Αγρινίου μετακινούνται προς άλλα νοσοκομεία, με τη διευθύντρια της ΜΕΘ να παραιτείται λόγω της υποστελέχωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις «για τις εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών, όπως και να απαντήσει αν πρόκειται να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο».

Οι συμβασιούχοι ΚΟΜΥ

Στο μεταξύ, Ερώτηση κατέθεσε τη Δευτέρα ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ιωαννίνων και υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Υγείας Ιωάννη Τσίμαρη. Η ερώτηση αφορά την εργασιακή εξέλιξη των 1.047 συμβασιούχων εργαζομένων ΙΔΟΧ διαφόρων ειδικοτήτων των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την 30/11/2023.

«Όλων εκείνων των εργαζομένων δηλαδή που για τρεισήμισι χρόνια έδωσαν μάχη στην πρώτη γραμμή για τον covid και είναι ακόμα παρόντες στα δύσκολα συνδράμοντας με την παρουσία τους τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών και την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία», όπως αναφέρεται. Ερωτάται συνεπώς ο αρμόδιος υπουργός τι προτίθεται να πράξει με τους συγκεκριμένους συμβασιούχους.

Με δεύτερη  κατά σειρά ερώτηση ο Βουλευτής Ιωαννίνων  απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη, ζητά και αυτός, περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις Ιατρών των ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο ίδιος, αξιολογεί ότι «οι  λύσεις των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού  οι οποίες εφαρμόζονται με όλο μεγαλύτερη συχνότητα στη χώρα μας είναι πρόσκαιρες και οδηγούν το ΕΣΥ σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση και πως  η παροχή επιπλέον εφημεριών ανά μήνα στο Αγρίνιο, θα προκαλέσει αντίστοιχα σοβαρό πρόβλημα και έλλειμμα εφημεριών στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων». Ο κ. Τσίμαρης συνεπώς ζητά από τον Υπουργό Υγείας να μάθει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται το Υπουργείο να  καλύψει  τις κατεπείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Αγρινίου χωρίς επιπτώσεις και νέα κενά στα Νοσοκομεία από τα οποία θα αντληθεί προσωπικό για την ενίσχυσή του.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ