Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:31
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Χωρίς δίδακτρα τα Μεταπτυχιακά του Φυσικού

Off

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν θα βάλει δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά του Με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου για τη δυνατότητα επιβολής διδάκτρων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Φυσικής συζήτησε το θέμα στη Συνέλευσή του και αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ανακοίνωση που επισημαίνει:

Το Τμήμα Φυσικής είναι το πρώτο που λειτούργησε θεσμοθετημένες οργανωμένες μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έκτοτε, πολλοί απόφοιτοι των προγραμμάτων αυτών έχουν στελεχώσει Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών γινόταν και γίνεται στη βάση μόνον ακαδημαϊκών κριτηρίων (γραπτές εξετάσεις, συνέντευξη, διπλωματική εργασία, δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια και δύο συστατικές επιστολές) και χωρίς την επιβολή διδάκτρων. Ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών είναι οργανικό μέλος του Τμήματος και συμβάλλει στην γενικότερη θετική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του, όπως αυτή αποτυπώνεται σε διεθνείς αξιολογήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, το Τμήμα Φυσικής θα εξακολουθήσει να μην θεσμοθετεί δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που παρέχει και «καλεί τις Αρχές του Ιδρύματός μας να καταβάλλουν προσπάθειες για την επαναφορά της οικονομικής υποστήριξης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ύστερα από αξιολόγηση των λειτουργικών αναγκών τους».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ