Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:42
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2023
Πολιτισμός

«Το δίλημμα του αυτοκράτορα» στην Παιδική Σκηνή

Off

Ανοίγει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου η αυλαία για την Παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ και για τη χειμερινή σεζόν με το έργο «Το δίλημμα του αυτοκράτορα», βασισμένο στο παραμύθι του Άντερσεν, «Το αηδόνι και ο αυτοκράτορας», σε σκηνοθεσία και κείμενα του Αλέξανδρου Ράπτη.

Η Παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα τα τελευταία χρόνια, μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία, καθώς κατάφερε με αξιόλογες θεατρικές παραγωγές να προσελκύσει χιλιάδες παιδιά κυρίως από σχολεία όλης της Ηπείρου και αυτό έχει δημιουργήσει μία μαγιά που και φέτος αποτυπώνεται ήδη στις προκρατήσεις, αλλά και που μελλοντικά αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο, θεατρόφιλο κοινό.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα στο Καμπέρειο θέατρο ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18.30.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή και ο καλλιτεχνικός διευθυντής σε συνέντευξη Τύπου μίλησαν για τη νέα θεατρική παραγωγή, κάνοντας λόγο για τη συνέχιση μίας προσπάθειας να ανέβει ακόμη ψηλότερα ο καλλιτεχνικός πήχης.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ράπτης μίλησε για την παράσταση και παρουσίασε τους συντελεστές αυτής. Επίκεντρο του κειμένου με τη βασική ιδέα να παραμένει ίδια όπως στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν, είναι όπως ανέφερε, το πόσο τα παιδιά επηρεάζονται στις διαπροσωπικές τους σχέσεις από την χρήση της τεχνολογίας και πόσο αυτό καθορίζει τον συναισθηματικό και ψυχικό τους κόσμο.

Τέλος, για την παράσταση και τη δική τους συμμετοχή τους σε αυτήν, μίλησαν οι ηθοποιοί Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη και Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ