Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:37
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Πρόταση διατήρησης όλων των Νομικών Προσώπων

Off

Τη διατήρηση όλων των Νομικών Προσώπων όπως έχουν σήμερα επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας να ζητήσει την εξαίρεση των τεσσάρων ΝΠΔΔ που διαθέτει από την πρόβλεψη του νέου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση αυτών των δομών σε όλους τους δήμους της χώρας και ενσωμάτωσή τους στον κεντρικό δήμο.

Για να καταλήξει σε αυτήν την απόφαση, όπως είχε προαναγγείλει και ο δήμαρχος Δ. Παπαγεωργίου, έγινε αποδεκτή η εισήγηση της παράταξης του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θ. Μπέγκα, ο οποίος ζήτησε να μην καταργηθεί κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου.

Με τις αιτιολογημένες υπηρεσιακές εκθέσεις που θα καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών, η ευθύνη περνάει πλέον στο υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση για το ποια στάση πρέπει να κρατήσουν.

Η πρόταση συνέχισης της αυτόνομης λειτουργίας και της αυτοτέλειας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προς το Υπουργείο Εσωτερικών θα κατατεθεί ως τις 15 Νοεμβρίου όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Η διατήρηση της αυτόνομης λειτουργίας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων –ΟΚΠΑΠΑ, Πνευματικό Κέντρο, Οργανισμός Σπηλαίου και Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας- προτάθηκε κατά τη συζήτηση από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμά Μπέγκα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου είχε αναλύσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για αίτημα εξαίρεσης του ΟΚΠΑΠΑ αλλά τόνισε ότι η παράταξη της νέας δημοτικής αρχής που θα χειριστεί το θέμα, θα είναι που πρέπει να έχει καθοριστικό λόγο για το καθεστώς λειτουργίας.

«Είναι δίκαιο να χειριστεί το θέμα η νέα Δημοτική Αρχή και εμείς θα στηρίξουμε την άποψή της» υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Προς την κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή, όπως σημειώθηκε φρόντισε να υπάρξουν στη διάθεση των παρατάξεων οι τεκμηριωμένες υπηρεσιακές εισηγήσεις για την διατήρηση της αυτοτέλειας όλων των νομικών προσώπων.

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας πρότεινε την διατήρηση της αυτονομίας των Νομικών Προσώπων εκτιμώντας ότι έτσι μπορούν να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στον ρόλο τους.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ κα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη τεσσάρων διαφορετικών αποφάσεων μία για καθέναν από τα τέσσερα νομικά πρόσωπα οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος των εισηγήσεων που θα υποβληθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και τεκμηριώνουν το αίτημα εξαίρεσής τους από το Νόμο.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ