Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:23
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Τα Τζουμέρκα έρχονται… όλο και πιο κοντά

Off

Η μισή απόσταση για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης των Τζουμέρκων έχει ήδη καλυφθεί.

Η ολοκλήρωση του τμήματος Τέροβο – Πηγάδια που συνδέει την περιοχή των Κατσανοχωρίων αρχικά και ευρύτερα τα Τζουμέρκα με την Ιόνια οδό αποτελεί πλέον ένα σημείο αναφοράς για την Ήπειρο και όχι μόνο για την περιοχή και αυτό αναγνωρίζεται από όλους, κατοίκους και επισκέπτες.

Η οδική αυτή σύνδεση ήρθε να «προστεθεί στην βελτίωση της 2ης επαρχιακής οδού που ολοκληρώθηκε πριν λίγα χρόνια από το Ελληνικό μέχρι το Καλέντζι και έτσι η προσοχή πλέον στρέφεται στον άξονα Πηγάδια – Πλάκα, που απέκτησε ανάδοχο πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.

Η άλλη μισή απόσταση

Η απόσταση πλέον Πηγάδια – Πράμαντα είναι η άλλη μισή που μένει να βελτιωθεί, ώστε τα Τζουμέρκα να αποκτήσουν ασφαλή οδική πρόσβαση που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές ανάπτυξης.

Το ενθαρρυντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως δε θα χρειαστεί χρόνος εγκατάστασης για το εργοτάξιο ή χρόνος προσαρμογής, καθώς ο ανάδοχος του έργου είναι ο  ίδιος που ολοκλήρωσε τον άξονα Τέροβο – Πηγάδια, ένα δρόμο υψηλής εξαιρετικής ποιότητας που είχαμε την ευκαιρία να τον «περπατήσουμε» χθες, κάνοντας τη διαδρομή από τα Πηγάδια μέχρι τη σύνδεση με την Ιόνια οδό.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαϊτσης σε δηλώσεις που έκανε στο ITV από το δημαρχείο των Πραμάντων, τόνισε πως αποτελεί πλέον κοινό στοίχημα η έναρξη των εργασιών για το τμήμα από τα Πηγάδια μέχρι την Πλάκα, εκεί όπου έχει παραδοθεί προς χρήση η νέα οδική γέφυρα που έβαλε τέλος στη μεταλλική – στρατιωτική γέφυρα τύπου μπέλλεϋ και τη χρήση της.

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι η νέα εργολαβία για το έργο να φτάσει μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας, καθώς σταματά στη διασταύρωση προς Μονολίθι και Πλατανούσα, κάτι όμως που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Και η Περιφέρεια Ηπείρου και οι βουλευτές και η Πολιτεία γενικότερα χρωστάνε στους Τζουμερκιώτες και αφού και το έργο αυτό ολοκληρωθεί, τότε θα  δώσουμε όλη μας την προσοχή στο πιο δύσκολο τμήμα που είναι από την Πλάκα μέχρι τα Πράμαντα», ανέφερε ο κ. Βαϊτσης.

Η χρήση του νέου οδικού άξονα είναι ήδη ικανοποιητική κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πολυάριθμοι επισκέπτες των Τζουμέρκων, με τον κ. Βαϊτση να επισημαίνει πως αυτό που όλοι αναφέρουν είναι η οδική ασφάλεια και το πόσο σημαντικό είναι να κινείσαι σε ένα δρόμο που σου παρέχει αυτήν την αίσθηση.

 

Άφησε πληγές η κακοκαιρία

Δεν ήταν το ίδιο έντονη όσο άλλες στο παρελθόν, ωστόσο το πέρασμα του μικρού κύματος κακοκαιρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο άφησε κάποιες πληγές στις οδικές προσβάσεις αλλά και σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και μουσεία στην περιοχή των Τζουμέρκων. Στο Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό ξηλώθηκε ένα στέγαστρο και κατέπεσε ενώ ζημιές σε στέγες σπιτιών καταγράφηκαν και σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Πλατανούσα. Επίσης, καταπτώσεις αδρανών υλικών και κατολισθήσεις καταγράφηκαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου με συνεργεία του δήμου και της Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου να κινούνται για την αποκατάσταση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ