Πολιτισμός

Το Σάββατο «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια»

Off

Την κωμωδία του Γιώργου Αρμένη «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» θα παρουσιάσει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (20:15) στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Ακαδημία) η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, «Δωδωναία Σκηνή».

Το «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» είναι μια «λαϊκή επιθεώρηση», όπως τη χαρακτηρίζει ο συγγραφέας της, Γιώργος Αρμένης και παρακολουθεί τη ζωή τριών φίλων, που ξεκίνησαν από ένα χωριό των Ιωαννίνων και διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους, χαράζοντας ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πορεία. Ο πρώτος φεύγει μετανάστης στην Αμερική, ο δεύτερος αφήνει γυναίκα και παιδιά για να γίνει αντάρτης, ενώ ο τρίτος και πιο καταφερτζής, αναρριχάται σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Το έργο είναι μια χιουμοριστική και ταυτόχρονα γλυκόπικρη αναπαράσταση της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας με αναφορές στις κοινωνικές και πολιτικές της προεκτάσεις. Το «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» είναι για σπαρταριστή σπονδυλωτή επιθεώρηση που πρωτογράφτηκε το 1979 οπότε και πρωτοπαίχτηκε από το θέατρο Τέχνης, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο μιας και τα όσα στηλιτεύει και διακωμωδεί ελάχιστα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα του 2023.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Κατσάνος ο οποίος έχει και την οργανωτική της διεύθυνση της ομάδας.

Στην παράσταση, που διαρκεί 95 λεπτά, συμμετέχουν συνολικά δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί που απαρτίζουν τη θεατρική ομάδα «Δωδωναία Σκηνή», η οποία δημιουργήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης τον χειμώνα του 2021, με σκοπό να αποτελέσει μια κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Δωδώνης και για να προσφέρει στο ευρύ κοινό της περιοχής άρτιες παραγωγές.

Οι συντελεστές παράστασης είναι:

Κείμενο: Γιώργος Αρμένης, Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Δημήτρης Κατσάνος, Μουσική: Χρήστος Λεοντής, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σολούπη, Αφίσα/γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης

Παίζουν: (αλφαβητική σειρά), Τζένη Βαγενά, Σπύρος Βάρφης, Βασίλης Βώττης, Σάββας Δεμιρτζόγλου, Μάνθα Δόση, Βασιλική Ζδράβου, Κώστας Ζιάκκας, Ελένη Κόλλια, Όλγα Κωστούλα, Ηλίας Λαδόπουλος, Μαρία Νταλαούτη, Ελένη Ντάσιου, Κώστας Παππάς , Ελένη Σολούπη, Αλεξάνδρα Τάτση.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ (προπώληση ξενοδοχείο Ερμής, Σίνα 2).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ