Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:01
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΨΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Αντιπαράθεση για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Off

Θέμα για τη διαδικασία συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο σοβαρών θεμάτων έθεσε με δηλώσεις του την Πέμπτη ο επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών Γιώργος Ζάψας με αφορμή και τη συνεδρίαση της Τρίτης.

«Την προηγουμένη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αποστείλαμε στην κα πρόεδρο επιστολή με την οποία δηλώναμε την απογοήτευσή μας για την χρονική καθυστέρηση σύγκλησης του Οργάνου και επιπρόσθετα για την κατάρτιση και το περιεχόμενο της ΗΔ. Η τελευταία τακτική συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί πριν τρεις μήνες, στις 3 Αυγούστου. Στρίμωξαν σε μια συνεδρίαση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, επτά σημαντικά θέματα και επτά ακόμα Επερωτήσεις. Καμία αναφορά στην επικαιρότητα. Ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει το σώμα για κρίσιμα θέματα της περιφέρειας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά», σημείωσε ο κ. Ζάψας.

«Παρακολουθούν την επικαιρότητα με την δική τους μυωπική οπτική. Προφανώς λένε «δεν έγινε και τίποτα σημαντικό, εμείς ξέρουμε, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι άλλοι». Δεν συζητούνται θέματα ή υποβιβάζονται γεγονότα, όπως η έλευση του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, η πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, η απόφαση ένταξης του Ζαγορίου στην UNESCO, η διαβούλευση της ΣΜΠΕ για την 2η αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ Υ.Δ.Η. (Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υ.Δ. Ηπείρου) και η ΣΜΠΕ Ε.Π. Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, η πρόσκληση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η αιφνίδια απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων 3,5 τόνων στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας- γέμισε απαγορευτικές πινακίδες η εθνική οδός και οι παράδρομοι), κ.α. πολλά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος ακόμα στον περιφερειάρχη, προσθέτει ότι «Ομολογεί σε δημόσια θέα την πολιτική του απρέπεια ότι τηλεφωνεί σε περιφερειακούς συμβούλους και υπεισέρχεται στις λειτουργίες αντίπαλων παρατάξεων, όταν ενοχληθεί από τον έλεγχο και την κριτική τους».«Εμείς λέμε και το επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση: Οτιδήποτε δεν συζητιέται στα όργανα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα το συζητούμε δημόσια και ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης – έντυπα και ηλεκτρονικά, για την δουλειά που κάνουν και την διαχρονική συνεργασία μας», κατέληξε ο κ. Ζάψας.

Απάντηση Περιφέρειας

Η Περιφέρεια απάντησε με γραπτή της ανακοίνωση σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Η επιλογή για κατάθεση επερωτήσεων δεν έγινε από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά από  περιφερειακούς συμβούλους  της Αντιπολίτευσης, μηδενός εξαιρουμένου και του ιδίου και σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει υποχρεωτικά να συζητούνται στην πρώτη συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τις απαντήσεις, ήταν υπέρ του δέοντος αναλυτικές, κατανοητές και τεκμηριωμένες. Όσοι θέλουν να καταλάβουν και ειδικά οι πολίτες, νομίζουμε ότι κατάλαβαν

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ζάψας είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής οπότε μπορούσε ή και μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις για κάθε ένα ζήτημα που εκ των υστέρων σχολιάζει». «Τέλος απρέπεια διαπράττει αυτός που επιχειρεί  να παραπλανήσει το Σώμα και την Κοινή Γνώμη ότι έχει τη συγκατάθεση και άλλων συμβούλων για την υποβολή αιτήματος για να συζητηθεί θέμα της επιλογής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι ο Περιφερειάρχης που εξετάζει αν όντως είναι υπαρκτές ή όχι οι υπογραφές που είναι απαραίτητες για να γίνει η συζήτηση. Περί αυτού, ούτε σήμερα έδωσε εξήγηση», πρόσθεσε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ