Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:54
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοεμβρίου 2023
Πολιτισμός

Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία στην Ηγουμενίτσα

Off

Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φιλοδοξώντας να ξεναγήσει με πρωτότυπο τρόπο ακόμα περισσότερους εφήβους στον μαγευτικό κόσμο της όπερας.

Η περιοδεία του εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα έκανε στάση στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Το ταξίδι στην περιφέρεια θα συνεχιστεί για λίγες μέρες ακόμα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μυηθούν διαδικτυακά στην ακαταμάχητη γοητεία του λυρικού θεάτρου, αλλά και για όσους τη γεύτηκαν και την αγάπησαν ήδη μέσω της δια ζώσης εκδοχής του προγράμματος, εγκαινιάζει τη ψηφιακή πλατφόρμα Opera Box που υπόσχεται στους χρήστες  μία αξέχαστη εμπειρία μύησης στην τέχνη της όπερας (ποβολή συμμετοχής αποκλειστικά μέσω φόρμας).

Οι μαθητές των σχολείων της Ηγουμενίτσας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ομάδα του προγράμματος και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τη μαέστρο της παραγωγής, Κυριακή Κουντούρη, τους λυρικούς τραγουδιστές και τους μουσικούς, ενώ παράλληλα έλαβαν μέρος σε βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης. Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος, συνδημιούργησαν πρωτότυπο ηχητικό, μουσικό και εικαστικό υλικό, που εντάχθηκε στη ροή της παράστασης Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ, η παρουσίαση της οποίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της ΕΛΣ στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Το έργο, που δημιουργήθηκε για τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος, συστήνει τον μύθο της Ωραίας Ελένης μέσα από μια σύγχρονη και απολαυστική ματιά, σε μουσική Κορνήλιου Σελαμσή, λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και σκηνικά, κοστούμια και βίντεο-animation Πέτρου Τουλούδη.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ