Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:47
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ Ένα σχολικό πρωτάθλημα για την Ανακύκλωση

Off

Από το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων δόθηκε η έναρξη για το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, παρευρέθηκε στο σχολείο και απευθυνόμενος στους μαθητές τους κάλεσε να εφαρμόσουν με επιτυχία, για ακόμα μια χρονιά, τη χωριστή συλλογή αποβλήτων.

Επιπλέον, ανέφερε «τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του περσινού Σχολικού Πρωταθλήματος αποτέλεσαν το κίνητρο για την συνέχιση και επέκταση τέτοιων δράσεων, ώστε να πετύχουμε την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Έτσι και φέτος, εφαρμόζουμε τη χωριστή συλλογή αποβλήτων στα σχολεία, μέσω 5 ρευμάτων υλικών, πετυχαίνοντας την ευαισθητοποίηση των μαθητών ενώ παράλληλα εκπληρώνουμε την υποχρέωση που απορρέει από την νέα νομοθεσία για την εφαρμογή της χωριστής συλλογής στα σχολεία.

Επιπλέον μέσω της δράσης, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν την εγγραφή του στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen.gr/Ioannina, να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών τους μέσω της δωρεάς πόντων, να ευαισθητοποιηθούν οι ίδιοι γύρω από την ανακύκλωση και το περιβάλλον, αλλά και να επωφεληθούν από τις προσφορές που είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του ανακυκλώνω και κερδίζω.

Τέλος, καλούμε όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες μέρες».

Στο σχολείο παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιάννης Αϊβατίδης.

Στις δηλώσεις ανέφεραν ότι οι μαθητές θα ανακυκλώνουν, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες και ενδύματα – υποδήματα και η υπηρεσία καθαριότητας θα φροντίζει για να παραμένουν τα σχολεία καθαρά κατά τη διάρκεια της δράσης.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Recycom, ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ