Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 11:18
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Αυστηρότερους ελέγχους στα «σχολικά γεύματα» ζητά ο Δ. Σουλίου

Off

Αυστηρότερους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς  μηχανισμούς ώστε να αποτραπεί και το παραμικρό ενδεχόμενο επανάληψης του περιστατικού που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο στη Γλυκή του δήμου Σουλίου, ζητά ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος Σουλίου έχει να κάνει με την καταγγελία από την μητέρα ενός 6χρονου μαθητή που εντόπισε την περασμένη Παρασκευή στο σχολικό γεύμα που διανεμήθηκε στο σχολείο και έφερε το παιδί στο σπίτι, σκουλίκια στο περιεχόμενό του.

Άμεσα με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό το συμβάν για το οποίο υπήρξε κινητοποίηση και ενδιαφέρον από τον δήμο Σουλίου, παρότι ο δήμος δεν έχει κάποια αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία ούτε και ως προς τον έλεγχο.

Ωστόσο ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα μεγάλης ευαισθησίας όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Καραγιάννης υπήρξε άμεση επικοινωνία με τη διεύθυνση εκπαίδευσης και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα από τους οποίους ζητήθηκε να γίνονται αυστηροί έλεγχοι και να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη εποπτεία στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την παρασκευή των έτοιμων σχολικών γευμάτων.

«Ευτυχώς, όπως φάνηκε ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό γιατί δεν υπήρξε ούτε το προηγούμενο διάστημα ούτε και τη συγκεκριμένη ημέρα κάποια αντίστοιχη καταγγελία. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και να εξαντλούνται, καθώς πρόκειται για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων τα οποία διανέμονται στα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Καραγιάννη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ