Αθλητικά

Αναγκαίες οι σαρωτικές αλλαγές και οι δύσκολες αποφάσεις

Off

Πολύ νωρίτερα από ό,τι ο καθένας θα μπορούσε να έχει φανταστεί στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά ειδικότερα στην μετέπειτα πορεία του, με την κακή εικόνα της ομάδας, ήρθαν τα «πρέπει» για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Το παιχνίδι και η ήττα από την ΑΕΚ ήταν εντός προγράμματος με βάση τη φετινή εικόνα της ομάδας, όμως στο εξής στένεψαν και τα περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες και ο χρόνος.

Την Κυριακή (17.30) στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ο ΠΑΣ δίνει τον πρώτο από τους τρεις «τελικούς» που έχει μπροστά του, μέχρι τους επόμενους, εκτός φυσικά αν συνεχίσει την κακή αγωνιστική του παρουσία και δεν πάρει τίποτε στα παιχνίδια αυτά. Μετά τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ παίζει ξανά εκτός έδρας με την Κηφισιά και υποδέχεται μετά τον Παναιτωλικό. Τρία παιχνίδια που η συγκέντρωση των βαθμών για τον ΠΑΣ θα πρέπει να ξεκινάει από τους έξι πόντους και τίποτε λιγότερο, ευελπιστώντας στη συνέχεια ότι από τον Ιανουάριο και με την προσθήκη των μεταγραφών θα αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο. Το πρόγραμμα του δευτέρου γύρου μπορεί να είναι σαφώς πιο εύκολο από αυτό του πρώτου, όμως ο φετινός ΠΑΣ δεν έχει πρόβλημα με το πρόγραμμα αλλά με την αγωνιστική του κατάσταση.Η ομάδα είχε χθες ρεπό και σήμερα θα γίνει η πρώτη προπόνηση για την αναμέτρηση στο Περιστέρι, με το ενδιαφέρον να πέφτει στον Τζίνο που δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα και θα δοκιμάσει σήμερα. Θεωρείται δύσκολο πάντως να είναι έτοιμος μετά τη θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και να αγωνιστεί, αλλά μάλλον θα προφυλαχθεί για να είναι απόλυτα έτοιμος στο παιχνίδι με την Κηφισιά.

Οι μεταγραφές

Ο κ. Στάικος στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ έκανε λόγο για ουσιαστικές μεταγραφές που θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα, κάτι που έγινε πέρυσι με τους Τσιντώτα και Τζίνο αντίστοιχα. Πόσο πιθανό είναι όμως να πιάσει ξανά το «λαχείο» η ομάδα του ΠΑΣ που φέτος χρειάζεται περισσότερους παίκτες σε αριθμό για να ενισχυθεί πραγματικά; Από δύσκολο έως απίθανο εκτός κι αν η διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσει παίκτες εγνωσμένης αξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα όμως εκτός από τους παίκτες που θα αποκτηθούν από τον ΠΑΣ, οι σκέψεις και οι συζητήσεις επικεντρώνονται και σε παίκτες που θα πρέπει να αποδεσμευτούν ή θα τούς γίνει πρόταση να παραχωρηθούν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Εκεί βρίσκεται και η δυσκολία για τη διοίκηση που αν είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την ομάδα με ξένους ποδοσφαιριστές θα πρέπει παράλληλα να βρει τρόπο να αδειάσουν θέσεις ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών. Σε αυτό το ενδεχόμενο δε θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να κληθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους ή να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη για αυτό, παίκτες που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα τη φετινή χρονιά, μεταξύ αυτών ίσως και κάποιοι που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην κερκίδα.

Το επιτελείο

Επίσης όμως, η ΠΑΕ θα πρέπει να αποδείξει ότι εννοούσε πραγματικά όταν στην ανακοίνωσή της σημείωνε πως θα προχωρήσει στην ενίσχυση της ομάδας και ότι αυτήν την ενίσχυση θα την κάνει πράξη και στο τεχνικό επιτελείο, αφού δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Στάικου. Οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει εάν υπήρχε πραγματική βάση στη λέξη «ενίσχυση» και σε αυτό θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τη διοίκηση όταν τελικά αποφασίσουν οι αδελφοί Χριστοβασίλη να παραχωρήσουν την πρώτη τους συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης έξι και πλέον μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ, έπειτα από το θάνατο του πατέρα τους, αείμνηστου Γ. Χριστοβασίλη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ