Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:20
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2023
Πολιτισμός

«Black Hole Meeting» στον Τεχνοχώρο

Off

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Black Hole Meeting» με έργα των καλλιτεχνών Δημήτρη Δαλλά και Γιώργου Καλατζή παρουσιάζει η Gallery Τεχνοχώρος.

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα:

Η δημιουργική συνάντηση των δύο καλλιτεχνών σε έναν ξεχωριστό χώρο τέχνης, έρχεται να προσφέρει ένα ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης ζωγραφικής, αναδεικνύοντας την εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Τα έργα που παρουσιάζονται, αντικατοπτρίζουν μια μοναδική σύνθεση τεχνικής και συναισθηματικής έντασης.

Ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει. Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του. Η ρευστότητα και η αίσθηση της κίνησης, που αποπνέουν τα έργα του, εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.

«Όλα ξεκινούν από μία εσωτερική ώθηση, από μία προσωπική ανάγκη για έκφραση. Πολλές εικόνες… πολλές παραστάσεις… από έναν κόσμο βαθύτερο, κάτι ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα; Αυτός ο κόσμος είναι όμορφος, διαφέρει από αυτόν που ζούμε. Διευρύνεται σε ένα άλλο σύμπαν με άλλες μορφές ύπαρξης. Δε χρειάζονται εξωτερικές αφορμές! Όλο αυτό τον κόσμο το προσεγγίζω μέσα μου, με τη ζωγραφική και τα χρώματα. Κάθε νέο έργο και ένα ταξίδι στους γαλαξίες του. Γίνομαι εξερευνητής και δημιουργός του. Μεταφέρομαι εκεί και συμμετέχω με ένα ξεχωριστό τρόπο στη δική του ζωή και στα δικά του γεγονότα. Το ταξίδι συνεχίζεται…», αναφέρει, από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλατζής για τα έργα του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στον Τεχνοχώρο (Ζυγομάλλη 16, Ιωάννινα) θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Δεκεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη ώρες λειτουργίας καταστημάτων.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ