Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:05
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Με συνεργασία για την υποστήριξη της Πολεοδομίας

Off

Τη συνδρομή σε έμπρακτο επίπεδο, με τη διάθεση δηλαδή ανθρώπινου δυναμικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νομοθεσία, ζήτησε ο δήμος Ιωαννιτών από τους περιφερειακούς δήμους του νομού για να προωθηθούν υποθέσεις πολεοδομικού χαρακτήρα στα διοικητικά τους όρια.

Η Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών έχει αναλάβει την ευθύνη διεκπεραίωσης όλων των πολεοδομικών ζητημάτων για το νομό Ιωαννίνων, όμως μέχρι και σήμερα μόνον ο δήμος Κόνιτσας έχει διαθέσει έναν μηχανικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής της Κόνιτσας.

Έτσι, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε το Σώμα για τα προβλήματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας όπως και για τη συνάντηση που είχε προ ημερών με ομολόγους του, δημάρχους των περιφερειακών δήμων από τους οποίους ζήτησε τη συνδρομή τους με την διάθεση προσωπικού. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των περιοχών αυτών.

Μετά την συνάντηση στάλθηκε προγραμματική σύμβαση και από τον δήμο Δωδώνης για την διάθεση ενός υπαλλήλου.

Τεχνικό πρόγραμμα και τέλη

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση έγινε γνωστό ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν προς έγκριση το τεχνικό πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά τέλη για το 2024.

Παράλληλα καταρτίζεται ο προϋπολογισμός αναμένοντας και τις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τα Νομικά Πρόσωπα, οι οποίες αναμένονται μετά τις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Οικονομικών Φωτ. Βάββας.

Αξιοποιείται το κτίριο

της Κωλέττη

Στη συνεδρίαση δόθηκαν απαντήσεις, σε ερώτηση του κ. Πατσούρα, από τους αντιδημάρχους Γιώργο Αρλέτο και Νίκο Σιορόκα αντίστοιχα, σχετικά με την διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου όπου στεγαζόταν η Πολεοδομία στην οδό Κωλέττη. Από την Οικονομική Επιτροπή ελήφθη απόφαση για αξιοποίηση προκειμένου να μετατραπεί το ακίνητο σε ξενοδοχείο ή σε χώρο πολυτελών διαμερισμάτων. Η απόφαση έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και με την έγκρισή της θα μπορέσει να ακολουθήσει ανοιχτή διακήρυξη για το ακίνητο το οποίο αποτελεί κληροδότημα και η αξιοποίηση συνάδει με τη βούληση του διαθέτει.

 

Ζήτημα με τις δράσεις τουριστικής προβολής

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θ. Μπέγκας στο μεταξύ ζήτησε από τη δημοτική αρχή και ειδικότερα από το Τμήμα Τουρισμού να «παγώσει» τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υλοποίηση έργων και δράσεων τουριστικής προβολής που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το συνολικό ποσό που έχει εξασφαλίσει ο δήμος Ιωαννιτών ανέρχεται σε 380.000 ευρώ που κατανέμεται συνολικά σε οκτώ υποέργα.

Μεταξύ αυτών υπάρχει ένα ποσό 100.000 για την τουριστική προβολή μέσω της διπλωματίας των πόλεων, ποσό 120.000 για στοχευμένη ψηφιακή προβολή σε Γαλλία και Γερμανία αντίστοιχα, καμπάνιες προβολής σε τουριστικά portals όπως όμως και ένα ποσό 35.000 ευρώ για την παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής ταξιδιωτικού οπτικοακουστικού υλικού.

Η εισήγηση του Γραφείου Τουρισμού για απευθείας ανάθεση του συγκεκριμένου έργου δημιούργησε αντιδράσεις με τον δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου πριν από λίγες ημέρες να ανακαλεί την εν λόγω απόφαση και να δίνει εντολή να προχωρήσει μέσω διενέργειας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο κ. Μπέγκας ζήτησε τουλάχιστον να υπάρχει συνεργασία και ενημέρωση μεταξύ της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής στα θέματα αυτά, ένα μόλις μήνα πριν την αλλαγή της διοίκησης του δήμου, με τον αντιδήμαρχο Γ. Λώλη να απαντά πως είναι στη διάθεση των παρατάξεων για να συζητήσουν από κοινού οτιδήποτε, όμως το πρόγραμμα όπως ανέφερε με τις δράσεις προβολής θα προχωρήσει…

«Ως δήμος υποβάλλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση με συγκεκριμένες μελέτες και με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων και έργων. Αυτά εγκρίθηκαν και στη βάση της έγκρισης δρομολογείται η υλοποίησή τους», ανέφερε ο κ. Λώλης συμπληρώνοντας ότι εάν η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί διαφοροποιήσεις ως προς τον προϋπολογισμό μπορεί αυτό να γίνει μέσα από συνεργασία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ