Αθλητικά

Δε σώζεται η κατηγορία μόνο με ισοπαλίες…

Off

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού ολοκληρώθηκε ο τραγικός πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στο στρατόπεδο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ότι η σωτηρία δε μπορεί να έρθει ούτε με ευχολόγια, ούτε με ισοπαλίες.

Μία ακόμη ισοπαλία πήρε ο ΠΑΣ την Κυριακή αυτή τη φορά στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα και με μία σχετικά καλή εμφάνιση, όμως η ομάδα του Θαν. Στάικου ισοφάρισε το δικό της αρνητικό ρεκόρ από πέρυσι και μετρά πλέον 12 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη!

Ολοκλήρωσε δε, τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μόλις μία νίκη απέναντι στην Κηφισιά την 1η αγωνιστική και ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύει ή να εύχεται κάποιος, μαζί με την ομάδα της Αθήνας την οποία αντιμετωπίζει το προσεχές Σάββατο εκτός έδρας είναι τα δύο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Όταν από τα μέσα του πρώτου γύρου είχαμε επισημάνει από την «Ε» (και πολλοί άλλοι ακόμη) ότι παιχνίδια όπως αυτά με Πανσερραϊκό, Λαμία, Βόλο εκτός και εντός έδρας θα πρέπει να φέρνουν νίκες για τον ΠΑΣ και όχι να πανηγυρίζουν με ισοπαλίες στην καλύτερη περίπτωση, ο κ. Στάικος και οι παίκτες στις δηλώσεις μιλούσαν για την ώρα που η ομάδα θα πάρει αυτό που δικαιούται με βάση την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΣ παίρνει απόλυτα αυτό που δικαιούται στο γήπεδο, έχοντας κλείσει τον πρώτο γύρο με μόλις 8 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην τελευταία θέση με την Κηφισιά. Προφανώς και η υπόθεση της παραμονής έχει ακόμη δρόμο με έναν ολόκληρο γύρο και με καλύτερο πρόγραμμα από αυτό του πρώτου γύρου για τον ΠΑΣ, όμως παράλληλα θα πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα και κυρίως η αποτελεσματικότητα της ομάδας, αλλά επίσης να ενισχυθεί κιόλας σε όλες τις γραμμές.

Μεταγραφές

σε όλες τις γραμμές

Αν αποδεχθεί κάποιος ότι η εμφάνιση του Κλέιμαν στο Περιστέρι είναι ένα σημάδι «επιστροφής» για τον Ισραηλινό τερματοφύλακα που «χάρισε» πολλούς βαθμούς στον πρώτο γύρο, τότε είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις άλλες γραμμές.

Η άμυνα είναι παιδαριώδης και δέχεται γκολ με απίθανους τρόπους όπως ακριβώς το γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος με ασίστ(!) του Παντελάκη στον Ρομπάιγ. Από τη στιγμή που ο κ. Στάικος δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μπακαδήμα, ούτε τον εξαφανισμένο Μπορταγκαράι, τότε είναι μονόδρομος η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού εγνωσμένης αξίας. Επίσης ο ΠΑΣ θα πρέπει να αποκτήσει έναν επιτελικό μέσο και δύο επιθετικούς πρώτης γραμμής, αφού οι Μπάλαν και Κόντε έχουν μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και ο Εραμούσπε, ενώ οι υπόλοιποι συναγωνίζονται στο ποιος θα χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες.

Ο λόγος περνά στη διοίκηση που θα πρέπει να αποδείξει, ότι εννοούσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές και ενίσχυση της ομάδας πριν από ένα μήνα, αν και σε αυτό το διάστημα δεν έγινε η παραμικρή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλό παιχνίδι

Στο γήπεδο Περιστερίου η αναμέτρηση ήταν ενδιαφέρουσα με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο με τους Σόρια, Ριένστρα και Παμλίδη να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ενώ στον αντίποδα ο Κλέιμαν έκανε φανταστική απόκρουση σε γυριστό του Βέργου.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα άλλαξε με τον Ατρόμητο να παίρνει τα ηνία και να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Κλέιμαν όμως να πραγματοποιεί εντυπωσιακές επεμβάσεις. Το μόνο που δεν μπόρεσε να κάνει, ήταν να καλύψει το παιδαριώδες λάθος του Παντελάκη στο 64’ που πάσαρε στον Ρομπάιγ για να ανοίξει το σκορ.

Οι αλλαγές των Λέο και Γκάρο έδωσαν μία επιθετική πνοή στον ΠΑΣ που δε μπορούσε όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 81’ ο Τσαούσης έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ρομπάιγ και δύο λεπτά μετά ο Λέο κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Εραμούσπε. Η κεφαλιά του Γκάρο στις καθυστερήσεις έφυγε λίγο άουτ και λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στον ΠΑΣ.

Συγκλονιστικός

ο κόσμος του ΠΑΣ

Η παρουσία των φίλων του ΠΑΣ στο Περιστέρι ήταν συγκλονιστική με 300 περίπου φιλάθλους από τα Γιάννενα την Αθήνα και αλλού να υποστηρίζουν με θέρμη την ομάδα τους και την ΠΑΕ να εκδίδει και ευχαριστήρια ανακοίνωση, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησαν τόσο ο Θαν. Στάικος όσο και οι παίκτες της ομάδας. Ήδη η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κινήθηκε για να ζητήσει εισιτήρια και από την Κηφισιά για το ντέρμπι ουραγών το προσεχές Σάββατο εκτός έδρας.

 

«Θέλουμε νίκες» λένε τώρα…

Τόσο ο Θαν. Στάικος όσο και οι παίκτες του ΠΑΣ αντιλήφθηκαν πως τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά και σε αντίθεση με τις προηγούμενες καθησυχαστικές δηλώσεις τους, πλέον μιλούν για επιτακτική ανάγκη κατάκτησης νικών στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Κηφισιά το Σάββατο.

Θαν. Στάικος:

«Γνωρίζαμε τις δυσκολίες αυτού του παιχνιδιού. Ο Ατρόμητος είναι μία ποιοτική ομάδα. Θεωρώ ότι η ομάδα μας στάθηκε στο α’ ημίχρονο αρκετά καλά. Δεν δεχτήκαμε ιδιαίτερη πίεση και ευκαιρίες. Αντιθέτως είχαμε εμείς δύο καλές ευκαιρίες, η μία με τον Παμλίδη που ήταν πολύ μεγάλη. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου ο Ατρόμητος μας πίεσε, είχε ένα 7λεπτο με κάποια σουτ στα οποία ο Κλέιμαν μας κράτησε όρθιους και από το 53ο λεπτό το ματς πήρε έναν έντονο ρυθμό με συνεχείς μεταβάσεις και άμεσες ή έμμεσες αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές  τις μεταβάσεις ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ και προηγήθηκε. Παρ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές μας αντέδρασαν και για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έπαιξαν ορθολογικά, ισοφάρισαν και ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Σήμερα είχαμε μεγάλη υποστήριξη, ο κόσμος μας είχε συγκλονιστική παρουσία. Ξέρουμε ότι είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά στη Super League με δυο νίκες ανεβαίνεις 3-4 θέσεις. Αλλά με τις ήττες παραμένεις χαμηλά. Θέλουμε μία νίκη πλέον να αλλάξουμε ψυχολογία. Κάνουμε καλές εμφανίσεις, αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα. Το λέμε συχνά και στο τέλος θα γίνουμε γραφικοί, αλλά όσο οι εμφανίσεις δεν μας αποφέρουν βαθμούς θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Ζ. Καραχάλιος:

«Εδώ που φτάσαμε κοιτάμε κάθε ματς να το παλεύουμε και να παίρνουμε τη νίκη κι αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε, τουλάχιστον να μη χάνουμε, όπως κάναμε σήμερα. Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, είχε πολλές εναλλαγές στις κατοχές, υπήρχαν αντεπιθέσεις και ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο τέλος στις λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να το πάρουμε το ματς, αλλά τουλάχιστον αν δεν κερδίζουμε ας μη χάνουμε. Πάμε στην Κηφισιά τώρα να κερδίσουμε, γιατί πλέον δεν φτάνουν οι ισοπαλίες και οι καλές εμφανίσεις».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ