Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 04:09
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Δεκεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 30 χρόνια Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Off

Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην επιστήμη των Η/Υ και της Πληροφορικής είναι ταχύτατες, με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει καταφέρει από την αρχή να πρωταγωνιστεί τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές προσκήνιο. Σας καλούμε, λοιπόν, να μας γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας μας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα μέλη του Τμήματος θα μιλήσουν με την δική τους ματιά για το τότε, το τώρα και το μετά του Τμήματος. Στη συνέχεια εταιρείες του χώρου θα μιλήσουν για το τώρα της πληροφορικής μέσα από τις εμπειρίες των αποφοίτων του Τμήματος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή Ομότιμου Καθηγητή Σέργιου Θεοδωρίδη με θέμα “Τεχνητή Υπέρ-νοημοσύνη και Νέο-μυστικισμός”.

Ο Σέργιος Θεοδωρίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Distinguished Professor στο Aalborg University, Denmark και Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς: Προσαρμοστικοί Αλγόριθμοι, Αναγνώριση Προτύπων και Μηχανικής Μάθησης, Επεξεργασία Σημάτων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνοπτικά έχει ως εξής:

18:00 – 18:30 Χαιρετισμοί

18:30 – 19:00 Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον

Ενότητα με ομιλίες για το τότε, το τώρα και το μετά του Τμήματος από μέλη του.

19:00 – 19:45 Εταιρίες και απόφοιτοι

Συζήτηση με εταιρείες του χώρου που απασχολούν απόφοιτους του Τμήματος

19:45 – 20:30 Κεντρική Ομιλία με θέμα: “Τεχνητή Υπέρ-νοημοσύνη και Νέο-μυστικισμός”.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ