Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:16
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Η ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΔ υπέρ ιδιωτικών κυπριακών πανεπιστημίων και κατά δημόσιων ελληνικών ΑΕΙ

Off

«Η νέα συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου για τη fast-track αναγνώριση πτυχίων αποτελεί εφαρμογή του νόμου Κεραμέως για τα πανεπιστήμια» ανέφερε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει ανοίξει την πόρτα στις απευθείας αναγνωρίσεις πτυχίων, είτε από δημόσια είτε από ιδιωτικά πανεπιστήμια – στην προκειμένη περίπτωση, των ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου».

Όπως σημείωσε η βουλευτής Ιωαννίνων, «ο ΔΟΑΤΑΠ έχει μετατραπεί σε τυπικό παρατηρητή, σε βάρος των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ και των αποφοίτων τους». Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ερμηνεύει το άρθρο 28 του Συντάγματος για τις διακρατικές συμφωνίες κατά το δοκούν ώστε να διευκολύνει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, χωρίς να προχωρήσει άμεσα στην αναθεώρηση του άρθρου 16».

Παράλληλα επεσήμανε πως «τη στιγμή που τα δημόσια ΑΕΙ ζητούν ενίσχυση με πόρους και προσωπικό, η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, επέβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και ανέστειλε τη λειτουργία Τμημάτων ή Σχολών». Ως παράδειγμα ανέφερε την κατάργηση του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών που θα ολοκλήρωνε το Πολυτεχνείο στα Γιάννενα και τη Νομική στην Πάτρα.

Κλείνοντας, τόνισε πως η Νέα Αριστερά καταψηφίζει τη συμφωνία καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την απαξίωση των ελληνικών ΑΕΙ και την άνευ όρων αναγνώριση πτυχίων χωρίς ακαδημαϊκά και αξιολογικά κριτήρια, αλλά στη βάση των διακρατικών συμφωνιών και των απαιτήσεων της αγοράς της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η βουλευτής, στην έναρξη της ομιλίας της, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του τραυματισμένου αστυνομικού, ευχήθηκε πλήρη ανάρρωση και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ