Επικαιρότητα

Λύσεις στα προβλήματα, σχέδιο για νέες υποδομές

Off

Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών στην Ήπειρο, η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύψει και η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη βελτίωση και δημιουργία νέων υποδομών που θα πάνε την Ήπειρο ακόμη πιο μπροστά τα επόμενα χρόνια, είναι οι κεντρικοί στόχοι της νέας περιφερειακής διοίκησης, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η περιφερειακή αρχή βέβαια στην Ήπειρο δεν άλλαξε με τον Αλ. Καχριμάνη να συνεχίζει για την επόμενη πενταετία μία αξιοθαύμαστη αυτοδιοικητική διαδρομή, πρωτόγνωρη για τη χώρα, χωρίς να έχει ηττηθεί ποτέ στις εκλογές, έχοντας όμως ένα νέο περιφερειακό συμβούλιο με ανανεωμένη τη σύνθεσή του σε μεγάλο βαθμό.

Επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους από τις αρχές Ιανουαρίου με την περιφερειακή αρχή να αναμένεται να ανακοινώσει με τον ερχομό του νέου έτους τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, χωρικών και θεματικών αντίστοιχα.

Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Παρ. Χαραλαμπογιάννη, ενώ στην τελετή χοροστάτησαν από κοινού οι μητροπολίτες Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, Άρτης κ.κ Καλλίνικος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσόστομος.

Παρέστησαν ακόμη, οι βουλευτές Ιωάν. Τσίμαρης και Γ. Στύλιος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και άλλων τοπικών αρχών.

Χαιρετισμούς και ευχές στον περιφερειάρχη και στους νέους περιφερειακούς συμβούλους απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας και η Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας με θρησκευτικό όρκο που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν αρχικά η υφυπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, για να ακολουθήσουν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων Γιαν. Στέφος, Στεφ. Ζούμπας, Γ. Πρέντζας, Μαγ. Τάτση και Λ. Γεωργόπουλος με την κα Τάτση πάντως από τους Ορίζοντες Ηπείρου να κλέβει την παράσταση και να προκαλεί και δυσαρέσκεια στην παράταξη Καχριμάνη και όχι μόνο, αφού επέλεξε να ασκήσει με το «καλημέρα» σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής, από το να μείνει σε έναν τυπικό χαιρετισμό.

Οι προτεραιότητες

Ο Αλ. Καχριμάνης που ακολούθησε όμως δεν έδωσε συνέχεια, αποφεύγοντας να απαντήσει και να τοποθετηθεί, μένοντας – σπάνιο και για τον ίδιο – στο κείμενο που είχε γραμμένο.

Αφού καλωσόρισε τους περιφερειακούς συμβούλους τους οποίους και συνεχάρη, εξέφρασε ευχαριστίες προς εκείνους που αποχώρησαν και ιδιαίτερα προς την οικογένειά του.

Στην ομιλία του τόνισε πως η τελευταία αυτοδιοικητική περίοδος ήταν αρκετά δύσκολη, με πολλές προκλήσεις και την Περιφέρεια Ηπείρου να στέκεται όρθια σε δύσκολες καταστάσεις.

«Αρκετές από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες παραμένουν, όμως πιστεύουμε ότι η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά με καλύτερους οιωνούς. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι με τη συνεργασία όλων, με επιμονή, υπομονή και σκληρή καθημερινή δουλειά, θα προχωρήσουμε μπροστά σε όλους τους τομείς που ανήκουν στις θεσμικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Παράλληλα θα πιέζουμε συνεχώς και θα αναζητούμε λύσεις και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο.

Για μας προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Μέριμνά μας είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύπτει.

Σταθερή επιδίωξή μας η  υλοποίηση του σχεδιασμού μας για υποδομές που χρειάζονται για να πάει η Ήπειρος μπροστά. Για δράσεις που θα ανακουφίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, που θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι στόχοι αυτοί, έστω και με διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι κοινοί και τους οποίους καλούμαστε όλοι να τους υπηρετήσουμε από τη θέση που μας έταξε ο Ηπειρωτικός λαός», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης για να ακολουθήσουν οι υπογραφές των πρωτοκόλλων από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ