Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Αυξημένα μέτρα με στόχο την πρόληψη

Off

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας και των κατά τόπους Διευθύνσεων με εξειδίκευση στα μέτρα της τροχονομικής αστυνόμευσης, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα όμως, τα μέτρα είναι εξαιρετικά αυξημένα και σε επίπεδο γενικότερης αστυνόμευσης, καθώς όπως παραδοσιακά σχεδόν συμβαίνει, τις περιόδους των εορτών καταγράφονται πολλά συμβάντα μικροεγκληματικότητας και παραβατικότητας με τους δράστες να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα που διακρίνει τους πολίτες, λόγω του εορταστικού κλίματος.

Και στην Ήπειρο, τα μέτρα της τροχονομικής αστυνόμευσης είναι ιδιαίτερα αυξημένα όπως εξήγησε ο Ηλίας Μήτσιος, υπεύθυνος επικοινωνίας και ενημέρωσης της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηπείρου. Ο κ. Μήτσιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και κυρίως να αποφεύγουν τις συμπεριφορές ή τις κακές συνήθειες όπως είναι για πολλούς, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα που έχει η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ είτε πρόκειται για την οδήγηση εντός του αστικού ιστού είτε για την οδήγηση στο εθνικό δίκτυο και στους αυτοκινητόδρομους. «Το τροχαίο ατύχημα που μπορεί να μετατραπεί και σε δυστύχημα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων και δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο κυρίαρχος στην πρόκληση των ατυχημάτων και για αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να είναι και ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι κατά την οδήγηση», ανέφερε ο κ. Μήτσιος.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ