Τελευταία Νέα

Νέα δεδομένα στην παρόχθια ζώνη της λίμνης
Προς μία αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
Παραχώρηση στρατοπέδου Βελισσαρίου σε αναλογία… με το Ελληνικό
Παραμένει σθεναρή η βούληση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση του στρατοπέδου
Το Ζαγόρι και επισήμως στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco
Τα κλειδιά για την ανάπτυξη πάλι της αμπελουργίας
ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΕΜΑΤΙ Εργαστήριο για την ανάπτυξη πολιτικών για την αποκέντρωση
ΑΠΟ ΤΗΝ ENERGEAN ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο
«Το βέλος που δεν πληγώνει» στη σκηνή
ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ «Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια
Πέντε νέες υπηρεσίες για την αγροτική επιχειρηματικότητα στο gov.gr
Τα του Καίσαρος…
«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Πουτέτσης
Σιγή ασυρμάτου στον ΠΑΣ…
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Αποζημίωση και για τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 12:21
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου 2023
Ήπειρος

Ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου στην Άρτα

Off

Παραδόθηκαν χτες οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου που βρίσκονται  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον ανάδοχο του έργου, τον Προϊστάμενο Καθαριότητας Γιώργο Γεωργούλα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Άρη Ζέρβα και με σκοπό επίσημα να παραδώσουν το έργο προϋπολογισμού 808.337,47 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει τις υποδομές στον Δήμο σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων και βοηθά  στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών», αναφέρει ο Δήμος Αρταίων.

Το Πράσινο Σημείο της Άρτας είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης θα μπορεί να προσκομίζει ανακυκλώσιμα υλικά, ρούχα, ογκώδη (π.χ. έπιπλα ή ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, CD ή χρώματα κλπ), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη. Ενώ οι βασικότερες εγκαταστάσεις για το Πράσινο Σημείο αφορούν σε έναν χώρο διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ένα χώρο διαλογής ογκωδών και βοηθητικούς χώρους.

«Παραδίδουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη μας,  ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου διαμορφώσαμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μια νέα Πράσινη Δομή, για να προστατεύουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα όλων μας», ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, ενώ πρόσθεσε: «Άλλωστε η Άρτα έχει από τα υψηλοτέρα ποσοστά ανακύκλωσης πανελλαδικά και συνεχίζουμε με την τοποθέτηση νέων κάδων ανακύκλωσης, τον μωβ κάδο για ρούχα και παπούτσια και τον καφέ κάδο για τα οργανικά απόβλητα, δηλαδή τα «σκουπίδια» της κουζίνας και του κήπου μας. Με την κάρτα του δημότη ανταμείβουμε πλέον τους δημότες μας με μειωμένα δημοτικά τέλη, μειώσεις σε δημοτικές δομές και εκδηλώσεις αλλά και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο εκπτώσεις στα καταστήματά της πόλης μας. Επιπλέον δημιουργούμε «Πράσινες Γωνιές» σε διάφορα σημεία, καθώς ο Δήμος μας υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημότες μας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαλογή στη πηγή. Με την διαλογή στην πηγή από κοινού δήμος και δημότες, επιτυγχάνουμε και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και μειωμένα κόστη διαχείρισης των απορριμμάτων μας, που μετατρέπονται σε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Άρτας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, δίπλα στον χώρο του Πράσινου Σημείου,  αναμένεται να μετακινηθεί και το αμαξοστάσιο του Δήμου αφού στο χώρο που υπάρχει τώρα θα δημιουργηθούν αναπλάσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις -από skateboard μέχρι γήπεδα 5Χ5, τένις, μπάσκετ, βόλλευ-  με χρηματοδότηση 3,8 εκ. € μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οπότε σε αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μαζί με το ΣΜΑ και το Πράσινο Σημείο, θα δημιουργηθεί πλέον ένας οργανωμένος χώρος ανακύκλωσης και διαλογής, ενώ η μετακίνηση του προσωπικού καθαριότητας θα γίνεται με το νέο mini buss που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Αρταίων.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ