Επικαιρότητα

Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο

Off

Στην… καλή πίστη και διάθεση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων ευελπιστεί ο δήμος Ιωαννιτών – αλλά προφανώς και οι πολίτες – ώστε να μην επαναληφθούν το προσεχές τριήμερο της Πρωτοχρονιάς οι ντροπιαστικές εικόνες στην πόλη με τους σωρούς των σκουπιδιών να ξεχειλίζουν για τέσσερις ημέρες από τους κάδους, συμβατικούς και ανακύκλωσης.

Μία εικόνα που «πλήγωσε» την αισθητική των Ιωαννίνων και μάλιστα τη χειρότερη χρονική στιγμή, με χιλιάδες επισκέπτες να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο και στο παραλίμνιο, αντικρίζοντας τις σακούλες απορριμμάτων να έχουν σχεδόν καλύψει τους κάδους, δημιουργώντας μία αλγεινή εικόνα.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο εργοτάξιο, παρουσία του δημάρχου κ. Παπαγεωργίου, των αντιδημάρχων κ.κ. Πήχα και Παππά, της υπηρεσίας καθαριότητας και εκπροσώπων του Κέντρου Διαλογής στη ΒΙΠΕ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τόσο τα αίτια που προκάλεσαν την παραπάνω εικόνα όσο και τα μέτρα που θα ληφθούν για να μην επαναληφθεί η εικόνα αυτή από σήμερα Παρασκευή μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο μέχρι αργά χθες το μεσημέρι όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ανακύκλωσης Ευ. Πήχας ο δήμος Ιωαννιτών περίμενε από το ΚΔΑΥ την οριστική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του εντός του τριημέρου, τουλάχιστον για να υποδεχθεί και όχι να διαχειριστεί, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Επίσης, σε συνεργασία με την υπηρεσία δόθηκε οδηγία ώστε να γίνουν περισσότερες βάρδιες σήμερα Παρασκευή, πρωί και βράδυ, όπως όμως και το Σάββατο, για να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των απορριμμάτων στους κάδους.

«Δεν έχουμε ευθύνη…»

Αναφορικά πάντως με τα αίτια που προκάλεσαν την εικόνα των προηγούμενων ημερών ο κ. Πήχας «έδειξε» περισσότερο προς την πλευρά του ΚΔΑΥ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ευθύνες που για τον ίδιο δεν υπάρχουν, στον δήμο Ιωαννιτών και στην υπηρεσία.

«Για τις εικόνες αυτές δεν υπάρχει ευθύνη ούτε της δημοτικής αρχής ούτε του προσωπικού. Την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε ότι θα είναι κλειστό το ΚΔΑΥ και έτσι προκλήθηκε το πρόβλημα. Ο δήμαρχος και εγώ ζητήσαμε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση και ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει. Δεν ξέρω αν υποεκτιμήθηκε μία κατάσταση, αλλά η υπηρεσία ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι το ΚΔΑΥ θα είναι κλειστό μέχρι και την Τρίτη και η υπηρεσία ενημέρωσε εμένα και τον Γενικό Γραμματέα το μεσημέρι του Σαββάτου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πήχας. Απηύθυνε τέλος έκκληση και στους καταστηματάρχες αλλά και στους πολίτες να αποφεύγουν να ρίχνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στους κάδους τις ημέρες των εορτών, ακριβώς για να βοηθήσουν και αυτοί στην αποφυγή επανάληψης του ίδιου φαινομένου.

Υπάρχουν

ξεκάθαρες ευθύνες

Μπορεί η δημοτική αρχή να μην επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν με δεδομένο κιόλας ότι διανύει τις τελευταίες της ημέρες στη διοίκηση του δήμου από την άλλη όμως είναι προφανείς οι ευθύνες της υπηρεσίας στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Ακόμη και από τις χθεσινές απαντήσεις του κ. Πήχα οι ευθύνες αυτές είναι αυταπόδεικτες. Για ποιον λόγο η υπηρεσία ενημέρωσε με μία ημέρα καθυστέρηση τη δημοτική αρχή ότι το ΚΔΑΥ θα μείνει κλειστό μέχρι και την Τρίτη και δεν ενημέρωσε νωρίτερα, ώστε να ληφθεί κάποια μέριμνα; Οι πολιτικές ευθύνες σε κάθε περίπτωση είναι σαφείς και δεδομένες, όμως είναι τουλάχιστον άκομψο και αποτελεί δείγμα συμπεριφοράς παλαιότερων ετών, να προσπαθεί η διοίκηση του δήμου να «πετάξει» από πάνω της όλες τις ευθύνες, και να «βγάλει λάδι» και την απόλυτα εμπλεκόμενη υπηρεσία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ