Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ Επενδύει στην εμπειρία και την καλή προετοιμασία

Off

Με κυρίαρχο «όπλο» την εμπειρία των δύο προηγούμενων θητειών και το έργο που έγινε σε αυτές, η δημοτική αρχή στον δήμο Δωδώνης με δήμαρχο τον Χρ. Ντακαλέτση δηλώνει έτοιμη να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών της τα προηγούμενα χρόνια, ευελπιστώντας πως το 2024 θα είναι ένα καλύτερο έτος με καλύτερες επίσης προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων του δήμου.

Το πρωί της Παρασκευής στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου στην Αγία Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, και των προέδρων και μελετών των Τοπικών Κοινοτήτων, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ Μαξίμου που ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή, με υγεία σωματική, πνευματική και ψυχική όπως είπε, ώστε να είναι δυνατή για να παλέψει για την ευστάθεια του τόπου και την ευημερία του λαού. Ακολούθησε η ορκωμοσία των μελών της νέας δημοτικής αρχής με θρησκευτικό όρκο.

Οι δεσμεύσεις

της δημοτικής αρχής

Την ευχή για μια παραγωγική θητεία υπέρ του συμφέροντος όλων των δημοτών του δήμου Δωδώνης, έδωσε στην αρχή της ομιλίας του ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης. «Ξεκινά σε λίγα 24ωρα μια νέα θητεία που δημιουργεί την ελπίδα για κάτι καλύτερο, με λιγότερες δυσκολίες από αυτές που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, και έχοντας την πεποίθηση ότι δρέποντας τους καρπούς των προσπαθειών των τελευταίων εννέα χρόνων, μας περιμένουν όντως καλύτερες μέρες» σημείωσε.

Ακολούθως τόνισε: «Αφήνω στη λήθη του παρελθόντος το διάστημα της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου, με τις προσωπικές επιθέσεις, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τις επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες που στράφηκαν όχι μόνο εναντίον μου και εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των συνεργατών μου αλλά εναντίον υπαλλήλων του Δήμου Δωδώνης και εναντίον της υπόστασης του ίδιου του Δήμου. Έχω την καλή διάθεση να τα αφήσω όλα αυτά στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα θέλω να είμαι και ξεκάθαρος πως δεν θα επιτρέψω ανάλογες συμπεριφορές, μομφές και κάθε τοξικότητα που θίγει υπολήψεις, είτε αυτή ενδημεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε διασπείρεται στα καφενεία και τους χώρους συνάθροισης. Ποτέ μου δεν κοίταξα και ποτέ δεν θα μετρήσω ποιος μας ψήφισε και ποιος όχι. Η επόμενη μέρα στο Δήμο Δωδώνης, η επομένη των εκλογών και η πρώτη ημέρα της νέας μας θητείας, απαιτεί να είμαστε όλοι ενωμένοι και προσωπικά, αυτή την υποχρέωση θα κάνω πράξη».

Τα προβλήματα

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι το βασικότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή στο δήμο Δωδώνης, ειδικά σε θέσεις πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. «Πετύχαμε πριν από λίγο καιρό, να αυξηθούν σημαντικά οι πάγιες κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τους μικρούς δήμους της χώρας. Αυξημένες χρηματοδοτήσεις από τη μια, νέα καθήκοντα και αρμοδιότητες από την άλλη. Η πολιτεία δε σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, και αυτό συμβαίνει διαχρονικά και κάθε φορά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δε διαβουλεύονται ουσιαστικά με τους δήμους. Ζητάμε τη στελέχωση του δήμου Δωδώνης με αποφοίτους Τμημάτων Πληροφορικής που θα μας βοηθήσουν σε μια στιγμή που η ψηφιοποίηση προχωρά, οι νέες τεχνολογίες επιβάλλουν να τις ακολουθήσουμε, την ώρα που η Τεχνητή Νοημοσύνη κατακτά όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ανθρώπινης δραστηριότητας και της καθημερινότητας όλο και περισσότερων ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Γιάννης Καραμπίνας, ευχόμενος καλή θητεία σε όλους και δεσμευόμενος να επιτελέσει το καθήκον στο οποίο τον έταξε ο Δωδωναίος λαός.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ