Πολιτικό Ρεπορτάζ

Περιοδεία και ανοιχτή συνέλευση με τον Αλ. Χαρίτση

Off

Στα Γιάννενα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Κάλεσμα συμμετοχής στην ανοιχτή συνέλευση που θα γίνει στις 19.00 στα Λιθαρίτσια, με εισηγητή τον Αλ. Χαρίτση απηύθυναν χτες η βουλευτής Μερόπη Τζούφη που θα κάνει και τον χαιρετισμό στην εκδήλωση και η Μαρία Αγγελιδάκη μέλος της Νέας Αριστεράς.

Στο κάλεσμά της η κα. Τζούφη επικεντρώθηκε στην πρώτη συνέλευση καθώς αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο θέματα όχι μόνο εθνικού ενδιαφέροντος αλλά και με τοπικό πρόσημο ενώ έδωσε και το γενικό πλαίσιο των επόμενων ενεργειών και δράσεων του νέου πολιτικού χώρου στην πορεία δημιουργίας νέου φορέα

Η Μαρία Αγγελιδάκη από την πλευρά της πέρα από το κάλεσμα στάθηκε στην ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όπως εξήγησε η Νέα Αριστερά είναι ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και στηρίζει την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων, στηρίζοντας και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Το πρόγραμμα

Ο Αλέξης Χαρίτσης θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων καθώς και συζητήσεις με συνδικαλιστικά σωματεία και εκπροσώπους εργαζομένων.

Επιπλέον θα συμμετέχει ως κεντρικός εισηγητής στην ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων, σε μία διαδικασία ανοιχτού διαλόγου για τη συγκρότηση του νέου φορέα της αριστεράς και τις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως έχει διαμορφωθεί, ο Αλέξης Χαρίτσης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου:

Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στο Δημαρχείο

Στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά μμε στα γραφεία της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων (Στοά Σάρκα, Κτίριο Α’, 3ος  όροφος)

Στις 14.15 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕ του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Ιωάννη Τσίγκρο.

Στις 15.30 θα έχει συνάντηση με την Ομάδα Παραγωγών αγελαδοτρόφων Νομού Ιωαννίνων «Γιαννιώτ΄κο»

Στις 17.30 συναντήσεις με συνδικαλιστικά σωματεία και εκπροσώπους εργαζομένων

Στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων στα «Λιθαρίτσια» θα μιλήσει στην ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

Εκπρόσωπος Τύπου

ο Κ. Καρπόζηλος

Στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς που θα καταλήξει και σε κάποιο ιδρυτικό κείμενο.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κώστας Καρπόζηλος ο οποίος ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Προσέθεσε πως θα υπάρξει προετοιμασία για τις ευρωεκλογές και θα διαμορφωθούν οι βασικές θέσεις, τονίζοντας ότι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ