Επικαιρότητα

«Eternal Childhood» η νέα έκθεση του Στάθη Αλεξόπουλου

Off

Nέα έκθεση του Στάθη Αλεξόπουλου υπό τον τίτλο «Eternal Childhood» στην γκαλερί Τεχνοχώρος εγκαινιάζεται στις 13 Φεβρουαρίου (στις 20.00)

Στο επίκεντρο αγαπημένες μνήμες των παιδικών μας χρόνων, με γλυπτικές φόρμες που παραπέμπουν σε γνώριμα αντικείμενα – σημεία αναφοράς.

Με αφετηρία οικείες μορφές που προέρχονται από το παιδικό παιχνίδι αλλά και σχήματα/έννοιες όπως η καρδιά και το άπειρο, ο καλλιτέχνης δομεί ένα πολύχρωμο περιβάλλον μέσα στο οποίο ενεργοποιείται η φαντασία και καταργούνται τα όρια.

Η χαρακτηριστική γλυπτική του Αλεξόπουλου, στην οποία αναγνωρίσιμες φόρμες καλύπτονται με «λωρίδες» εν είδει επιδέσμου δημιουργώντας δεσίματα και στην συνέχεια χρωματίζονται με έντονους και καθαρούς τόνους του μπλε, του φούξια, του πράσινου κ.ο.κ. αποσκοπεί σε νέους τρόπους θέασης του οικείου. Στην νέα του έκθεση ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό και να ανακαλύψει το παιδί που έχει μέσα του. Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης: «Τοποθετώντας τα έργα στον εκθεσιακό χώρο, δημιουργείται ένα περιβάλλον που παραπέμπει όχι τόσο σε παιδικό δωμάτιο, αλλά σε έναν υπερβατικό χώρο που τα αντικείμενα του πόθου των νεανικών μας χρόνων, αποκτούν εμβληματικές διαστάσεις και ανακαλούν στην μνήμη μας πρωτόλεια συναισθήματα και αξίες. Στον ονειρικό αυτό χώρο μπορούμε να περιηγηθούμε και να περιεργαστούμε τις πρώτες μας επιθυμίες,  απαλλαγμένοι από τα ενοχικά συμπλέγματα που μας δημιουργεί ο χρόνος. Με τον τρόπο αυτό, η γκαλερί μετατρέπεται σε ένα δωμάτιο απόδρασης από την πραγματικότητα και αναζήτησης ενός άλλου εαυτού, πιο ευαίσθητου και αθώου όπου το παιχνίδι αποτελεί την μόνη και κύρια ανάγκη».

Διάρκεια έκθεσης: 13/2 – 29/2 (Ζυγομάλλη 16), ώρες ειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 9.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.00 π.μ. – 2.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ