Επικαιρότητα

Νέα προσπάθεια για τη μεταφορά του Εργοταξίου

Off

Από το σημείο μηδέν θα ξεκινήσει και πάλι το επόμενο διάστημα η προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών, να οριστικοποιήσει την πρότασή του για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου και κυρίως να την υλοποιήσει. Μία υπόθεση που άρχισε την περίοδο της δημοτικής θητείας 2014-2019, συνεχίστηκε από νέα αφετηρία, με διαφορετικό μοντέλο που επέλεξε η προηγούμενη δημοτική αρχή και που πλέον, από τη στιγμή που δεν υπήρξε αποτέλεσμα και χάθηκαν και τα χρήματα, μπαίνει σε μία νέα περίοδο.

Η προοπτική της μετεγκατάστασης του εργοταξίου, ενός έργου που αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος καταρχάς και δευτερευόντως για την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας, έχει θολώσει αρκετά και αυτό φάνηκε και στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημ. Επιτροπής κ. Γιωτίτσα αρχικά και στη συνέχεια τον κ. Μπέγκα να τονίζουν πως η υπόθεση θα ξεκινήσει σχεδόν από το σημείο μηδέν, αφού το σύστημα «μελέτη – κατασκευή» που είχε προκρίνει η προηγούμενη διοίκηση δεν απέδωσε καρπούς.

«Δύο φορές επιχείρησε η προηγούμενη διοίκηση να δημοπρατήσει τη μετεγκατάσταση με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, όμως και τις δύο φορές η διαδικασία απέβη άγονη. Πλέον φεύγουμε από αυτό το μοντέλο, ενώ δεν υπάρχουν και οι εγκεκριμένες πιστώσεις των 700.000 ευρώ που είχαμε δεσμεύσει σε προηγούμενους λογαριασμούς. Θα πάρουμε τα αρχιτεκτονικά σχέδια που είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα προχωρήσουμε σε διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δημοπράτηση των ηλεκτρομηχανολογικών και των στατικών μελετών ώστε να έχουμε την οριστική μελέτη εφαρμογής και να αναζητήσουμε στην πορεία το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο», ανέφερε ο κ. Γιωτίτσας.

Θέση επί της δικαστικής εμπλοκής με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από θιγόμενους ιδιοκτήτες στην προτεινόμενη θέση χωροθέτησης του εργοταξίου, δίπλα στο «Πράσινο Σημείο» πήρε και ο Γ. Αρλέτος, λέγοντας πως υπήρξε ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων στην προηγούμενη θητεία να εξελιχθεί η νομική διερεύνηση και στη συνέχεια να αποφασιστεί αν και με ποιον τρόπο μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, θέση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μπέγκας.

Διαπραγμάτευση

για τoν οδοφωτισμό

Λίγο αργότερα και για να απαντήσει σε ερώτηση που τέθηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Μπέγκας τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ενεργοποίησης της σύμβασης για το έργο του οδοφωτισμού, λέγοντας πως μεταξύ δήμου και αναδόχου εταιρείας δεν έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις για το έργο, ούτε καν η σύμβαση μεσεγγύησης, κάτι που αφενός οδηγεί σε νέα καθυστέρηση και αφετέρου ενδεχομένως και σε αλλαγές, τις οποίες όμως δεν προσδιόρισε ζητώντας πίστωση χρόνου από το δημ. συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

«Εμείς επιμένουμε ότι η σύμβαση είναι λεόντεια υπέρ του ιδιώτη και θα προσπαθήσουμε να την βελτιώσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Μικτό σύστημα για την αποκομιδή

Αλλαγές και μάλιστα σύντομα θα ανακοινωθούν από τη δημοτική αρχή σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκομιδή, με τον κ. Μπέγκα να επαναλαμβάνει πως με τις υπάρχουσες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, είναι πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της πόλης. Έτσι έκανε λόγο για ένα μικτό μοντέλο αποκομιδής που θα ανακοινωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία της υπηρεσίας όσο και την εμπλοκή ιδιώτη.

«Παραμένουμε πιστοί στο δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας. Στον υπό σχεδιασμό νέο Οργανισμό του δήμου θα προβλέψουμε ακριβώς τις θέσεις εργασίας ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει από την αρμόδια Διεύθυνση. Μέχρι τότε όμως θα προχωρήσουμε σε ένα μικτό μοντέλο αποκομιδής. Το ποιες όμως θα είναι οι εργασίες που θα κάνει η υπηρεσία και ποιες θα αναλάβει ο ιδιώτης, είναι κάτι που βρίσκεται υπό μελέτη, αλλά οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ