Επικαιρότητα

Βάζει στο επίκεντρο της κριτικής τον Περιφερειάρχη

Off

Την Περιφερειακή Αρχή στην Ήπειρο και προσωπικά τον ίδιο τον περιφερειάρχη έβαλε στο στόχαστρό της η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο την Τρίτη για τα αγροτικά ζητήματα εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η εισηγητική πρόταση του κ. Καχριμάνη και το πλέγμα των προτάσεων που κατέθεσε ως πλειοψηφία στο Σώμα δεν αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Πρέντζας, αλλά επιπλέον «κάνει πλάτες» στην πολιτική της Κυβέρνησης που ευθύνεται για τις αλλαγές στη νέα ΚΑΠ οι οποίες οδηγούν την αγροτική παραγωγή στο ξεκλήρισμα και τον μαρασμό.

Το γεγονός όπως ανέφερε ότι στο τέλος της συζήτησης ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη διαφωνία του με τα αιτήματά τους, πλην των ελέγχων στις ελληνοποιήσεις, αποτελεί δείγμα κατασυκοφάντησης του αγώνα τους, σημείωσε ο κ. Πρέντζας.«Χρειάζεται απύθμενο θράσος και πολιτική εχθρότητα να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο σύνολο των αγροτοκτηνοτρόφων που κινητοποιούνται, επειδή η πολιτική ξεκληρίσματός τους από ΕΕ-κυβέρνηση προς όφελος όσων συγκεντρώνουν γη και παραγωγή σε λίγα χέρια πλέον έχει γίνει ορατή σε όλους. Προφανώς η περιφερειακή αρχή θεωρεί ανόητη και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων, κατανοώντας ότι αλήθεια των αιτημάτων τους καθορίζει και το δικαίωμα του λαού να τρώει φθηνά και υγιεινά προϊόντα», ανέφερε.

Δε φταίει για όλα

η κλιματική κρίση

Συνεχίζοντας ο κ. Πρέντζας σχολίασε συγκεκριμένες αναφορές στην εισήγηση της Περιφερειακής αρχής Καχριμάνη και ειδικότερα την αναφορά του πως ο αγροτικός τομέας πληρώνει κάθε κρίση, είτε την κλιματική, είτε την πολεμική, είτε την ενεργειακή.

Με αυτή τη φράση όμως εξαφανίζει τους πραγματικούς ενόχους, την Ε.Ε, τις Κυβερνήσεις, τα κόμματα και φυσικά τις περιφέρειες.

Πέρα από τους ενόχους κρύβει όμως και τους προκλητικά κερδισμένους από το έγκλημα. Στο κείμενό της εμφανίζει ότι οι ΚΑΠ και οι ενισχύσεις της «κράτησαν ζωντανές καλλιέργειες και μονάδες οι οποίες αλλιώς θα είχαν κλείσει». Παρουσιάζοντας την αλήθεια με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω, κρύβει ότι οι ενισχύσεις από την ΚΑΠ δίνονται μόνο και μόνο για να μπορούν οι βιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι να αγοράζουν πάμφθηνα την πρώτη τους ύλη και να πουλάνε σε εμάς πανάκριβα», πρόσθεσε.

Επίθεση και

στην αντιπολίτευση

Τέλος ο κ. Πρέντζας επιτέθηκε με δριμύτητα στις παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον» για τη δική τους στάση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Την ταύτισή τους με την στρατηγική επιβίωσης των μεγάλων επιχειρηματιών έδειξαν για μια ακόμη φορά οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Σ., οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από τα αιτήματα των 40 μπλόκων σε όλη τη χώρα ζητώντας να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο μπορούν να πετύχουν όσοι δεν έχουν χρέη και έχουν εγγυήσεις για δανεισμό».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ