Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 08:34
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα

Ισχυρή φωνή κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Off

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων την Πέμπτη το μεσημέρι στα Γιάννενα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία, μπροστά στην Περιφέρεια, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι, συλλογικότητες κ.α.

Ένας αριθμός φοιτητών από τα Γιάννενα είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που γινόταν τις ίδιες ώρες.

Μετά από σύντομες ομιλίες έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως «δεν γινόμαστε πελάτες, είμαστε φοιτητές…».

Οι καθηγητές των Πανεπιστημίων είχαν προκηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η ΑΔΕΔΥ είχε πανελλαδική στάση εργασίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας σε δηλώσεις του στα τοπικά μμε, η απόφαση ελήφθη «προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο, στον αγώνα των Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης». Το Γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων γιατί, όπως τονίζει, «η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού». «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες».

Απεργία είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού. Σύμφωνα με ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό, κατά την διάρκεια του 16ου συνεδρίου, η Ομοσπονδία δήλωσε πως υποστηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Ο Χρήστος Μαντάς μέλος της ΠΟΣΔΕΠ ανέφερε ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα συνεχίσουν να αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος στήριξη στους αγώνες των φοιτητών δήλωσε και η πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ολυμπία Τσαπάρη που εξήγησε ότι τάσσονται υπέρ της υπεράσπισης και της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ