Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 08:39
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα

Ενίσχυση αυτοτέλειας και διαχειριστικές αρχές στους δήμους

Off

Τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα επισκέφτηκε την Δευτέρα ο Νίκος Φαραντούρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οποίος βρέθηκε στην πόλη από την Κυριακή για εκδήλωση του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος η συζήτηση επικεντρώθηκε «στις επικείμενες ευρωεκλογές και τη σημασία που έχουν αυτές για τη θωράκιση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στις μέρες που ζούμε, όπου ακραίες φωνές ηχούν όλο και πιο έντονα ανά την Ευρώπη».

Ο Ν. Φαραντούρης θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων έθεσε στον κ. Φαραντούρη δύο ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον πρώτο βαθμό της, τα οποία οι ευρωβουλευτές οφείλουν να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους.

Το πρώτο αφορά την ενίσχυση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο των δήμων και το δεύτερο τη δυνατότητα απευθείας διεκδίκησης ευρωπαϊκών πόρων από τους δήμους.

Μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η θεσμοθέτηση Διαχειριστικών Αρχών σε επίπεδο δήμων, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται απευθείας κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Φαραντούρης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τις προωθήσει.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ