Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:28
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με κεντροαριστερές αναφορές

Off

Εντείνονται οι εξελίξεις ενόψει των εκλογών για τη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου που έχουν οριστεί για αύριο Τετάρτη.

Ήδη ανακοινώθηκε και επίσημα το πρώτο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία. Από τους αιρετούς που συμμετέχουν μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, θα μπορούσε να προσδιοριστεί ότι πρόκειται για μία παράταξη κεντροαριστερής αναφοράς και συσπείρωσης.

Είναι άγνωστο πόσες παρατάξεις θα κατέλθουν ακόμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει παράταξη αμιγώς κεντροδεξιάς κατεύθυνσης (βλ. και «Ε» Σαββάτου».

Η νέα παράταξη

Η παράταξη που ανακοινώθηκε ονομάζεται «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και όπως αναφέρει αρχικά:

«Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη πενταετία είναι μεγάλες. Τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει είναι πολλά. Αλλά και οι προοπτικές συμβολής των Ο.Τ.Α. στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καλούνται να επιλέξουν τα διοικητικά συμβούλια (Δ.Σ.) των συλλογικών τους οργάνων, δηλαδή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Συλλογικά όργανα που θα αποτελέσουν τον ενιαίο εκφραστή των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συλλογικά όργανα που θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο του θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της δράσης των Ο.Τ.Α., απέναντι σε κάθε παρέμβαση που την υπονομεύει, από όπου και αν προέρχεται».

«Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για τη σημασία των εκλογών στις Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα όμως είναι απολύτως αναγκαίο να τονίσουμε ότι η ενεργός συμμετοχή όλων των αιρετών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των οργάνων αυτών, είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε σήμερα την κάθοδο της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις.

Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος», τονίζεται πιο ειδικά για το πολιτικό περιεχόμενο της κίνησης.

«Με την ίδια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και καθαρά αυτοδιοικητική λογική θα κινηθούμε στις εκλογές της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Με την ίδια συνεργατική και συναινετική νοοτροπία θα κινηθούμε αν οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Με διάλογο, διαβούλευση, συνέργειες τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., όσο και στις επαφές μας με άλλους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Χωρίς αποκλεισμούς, κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές εύνοιες.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που συναντιόμαστε όλοι μας καθημερινά. Η Ήπειρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τον ενοποιητικό παράγοντα, αλλά και την κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας», προσθέτει και καλεί σε ψήφιση του συνδυασμού.

Ποιοι μετέχουν

Το ψηφοδέλτιο για Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου αποτελείται από έξι δημάρχους: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος και 10 δημοτικούς συμβούλους: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από τον δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από τον δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από τον δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από τον δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από τον δήμο Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από τον δήμο Β. Τζουμέρκων, Παναγιώτης Τακλάκογλου από τον δήμο Ηγουμενίτσας και Ελευθερία Κοσσυβάκη από τον δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι οι Ελευθέριος Μεντής, Σπύρος Κόκκαλης, Πέτρος Παλάσχας και Γεωργία Γιώτη.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ