Επικαιρότητα

2 μήνες παράταση στις δράσεις της «Ανταγωνιστικότητας»

Off

Παράταση δύο μηνών, ως 30 Απριλίου, στην προθεσμία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό απέστειλε επιστολή ο πρόεδρος της ΔΕ Γιάννης Τσίγκρος, προς το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού

Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ.

Όπως επισημαίνει:

«Οι λόγοι που επιβάλλουν την παράταση είναι αντικειμενικοί και επιβεβλημένοι και επιβάλλονται από τα ακόλουθα:

•Οι Προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στις ανωτέρω δράσεις αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στις 18-12-2023 και ανέφεραν ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 29/02/2024.

•Οι αρχικές Προσκλήσεις τροποποιήθηκαν στις 22/01/2024 (1η Τροποποίηση των Προσκλήσεων Α.Π.: 251 & 252) ενώ και δύο ημέρες αργότερα ενεργοποιήθηκε το σύστημα ΟΠΣΚΕ.

• Στο Παράρτημα Ι «Απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβολής/ένταξης» ένα από τα βασικά στοιχεία αξιολόγησης είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας. Στο παρόν θέμα η αναστάτωση και αβεβαιότητα που έχει προκληθεί με την αρτιότητα ή μη, των εκτός σχεδίου οικοπέδων, το θέμα του χαρακτηρισμού του κάθε δρόμου ώστε να αποκτήσει το γήπεδο αρτιότητα μετά την πρόσφατη Απόφαση του ΣΤΕ, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης σε όλους τους Δήμους, καθιστά δυσχερή την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων για την έκδοση των οικοδομικών αδειών εντός των αρχικά ορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

•Επίσης για την έκδοση αδειών σε περιοχές προστατευόμενες ή φυσικού κάλλους απαιτείται έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής καθώς και από το Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Είναι γνωστό ότι και τα δύο όργανα συνεδριάζουν μία φορά το μήνα, κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθεια των μελετητών για την ταχύτερη έκδοση της Άδειας Δόμησης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίγκρος.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ