Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των σχολείων του

Off

Τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, τους απόφοιτους που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και  τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς το 2022-23, βράβευσε ο Δήμος Ζίτσας σε μια εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελεούσας, παρουσία των τοπικών αρχών και γονέων.

Την εκδήλωση, άνοιξε με ομιλία της η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Μπαλάφα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σκοπό της διοργάνωσης και απευθυνόμενη προς τους βραβευθέντες τόνισε: «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον ακούραστο αγώνα που κάνετε με τη βοήθεια των καθηγητών σας και τη συμπαράσταση των οικογενειών σας για να κατακτήσετε μια θέση στην κοινωνία της γνώσης. Να ξέρετε ότι ο Δήμος μας είναι συνοδοιπόρος σας. Τα βραβεία αυτά είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος, σας περιμένει και είμαστε βέβαιοι ότι θα τον κατακτήσετε. Το «αιέν αριστεύειν» ας γίνει η κινητήρια δύναμή σας για να αλλάξετε τον κόσμο αυτό και να τον κάνετε καλύτερο».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος στο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε ως Δήμος να φανούμε αντάξιοι στον αγώνα και τις επιτυχίες σας. Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους. Να κατακτήσετε όσες κορυφές επιθυμείτε. Να ξέρετε πως δε θα σας χαριστεί τίποτε. Θέλει αγώνα και προσπάθεια για να κατακτήσετε τα όνειρά σας».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Τσίμαρης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης και ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Παππάς, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Ζίτσας για τις επιτυχίες τους επισημαίνοντας πως για να πετύχει αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας και  προσπάθεια από όλους.

Ακολούθησε ομιλία από τη Διδάκτορα Ιστορίας, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων, Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΣΕΚ) Ηπείρου, Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα η οποία αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της αριστείας και του ήθους και στο ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάδειξη των ανθρώπων σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών δώρων στους 90 μαθητές και απόφοιτους των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και ο Βουλευτής Γιάννης Τσίμαρης βράβευσαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς Μαρίνα Πιπίκου και  Δήμητρα Γούση του Γυμνασίου Ελεούσας για τις διακρίσεις τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής και στο διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα την Ανακύκλωση και την  προστασία του Περιβάλλοντος.

Επίσης, επαίνους και αναμνηστικά επέδωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Αγνή Νάκου, Χάρης Λαζάνης, Κων/νος Κίτσιος, ο Διοικητής 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Παππάς, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Κων/νος Τσιώπος, οι  Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιαφάκας, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Βασίλης Χαρλάς, Δημήτρης Δημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάικας, Σπυριδούλα Δαρδάνη, η ομιλίτρια Μαρούλα Παπαευσταθίου –Τσάγκα, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτης Ράρρας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσας πατέρας Δημήτριος.  

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ