Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:14
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2024
Επικαιρότητα

Βάσιμες αποδείχθηκαν οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων

Off

Βάσιμες αποδείχθηκαν οι ενστάσεις των μελών των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων που συστεγάζονται στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας σχετικά με την κακή και επικίνδυνη κατάσταση στον αύλειο χώρο του σχολείου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ανάδοχο.

Επικαλούμενοι μάλιστα και μικροτραυματισμούς μαθητών λόγω της ολισθηρότητας του χαλαζιακού δαπέδου, είχαν ζητήσει αρμοδίως από τον φορέα υλοποίησης και επίβλεψης του έργου που είναι η Περιφέρεια Ηπείρου να γίνουν άμεσες διορθώσεις.

Η αρχική αντίδραση και απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή, ήταν πως δε συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας, πως δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα και πως οι γονείς και κηδεμόνες δεν έχουν την σχετική τεχνική επάρκεια για να αντιληφθούν και να κρίνουν ένα τεχνικό έργο. Επειδή όμως και τις επόμενες ημέρες και ειδικά τις ημέρες των βροχοπτώσεων, παρατηρήθηκαν παρόμοια συμβάντα, οι Σύλλογοι απευθύνθηκαν αρμοδίως στις Εισαγγελικές Αρχές που ζήτησαν με τη σειρά τους ενημέρωση και διευκρινίσεις από τις υπηρεσίες.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, όπως έκαναν γνωστό οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και του 2ου Πειραματικού Δημοτικού, του 4ου και του 8ου Δημοτικού αντίστοιχα, αλλά και του 5ου Νηπιαγωγείου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και πως έχει ήδη απευθυνθεί στον ανάδοχο του έργου ώστε να προβεί σε αποκατάσταση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο απαντητικό της έγγραφο προς τους Συλλόγους, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για τις επισημάνσεις τους για φθορές, ολισθηρότητα του χαλαζιακού δαπέδου και για λιμνάζοντα νερά στον αύλειο χώρο, «…η Υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών, που όμως πολλές φορές συμπίπτει με την χρήση του αύλειου χώρου από τους μαθητές, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται. Ήδη για το θέμα του χαλαζιακού δαπέδου η Υπηρεσία μας κάλεσε με ειδική διαταγή της τον ανάδοχο του έργου να προβεί στην αποκατάσταση τους, εργασία που είναι ήδη σε εξέλιξη. Επίσης και μέχρι την αποκατάσταση των ανωτέρω, ο ανάδοχος έχει προβεί στον καθαρισμό του χώρου ώστε να αρθεί κάθε ζήτημα τυχόν επικινδυνότητας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως κιόλας δεν έχει παραληφθεί και αυτό προκύπτει και από το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου που θα βρίσκεται στο εμπρόσθιο τμήμα της αυλής, με μέτωπο προς τη λεωφόρο Δωδώνης.

Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει έχει να κάνει και με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του έργου γιατί το πρόγραμμα χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, και οι εργασίες που θα χρειαστούν στο εξής, θα πρέπει να καλυφθούν με νέα εργολαβία και με εθνικούς πόρους ή άλλους πόρους της Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση, η οριστική παραλαβή του έργου γίνεται μετά το πέρας του χρόνου εγγύησης και συντήρησης που ορίζεται το χρονικό διάστημα των 15 μηνών από την ολοκλήρωσή του.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ