Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Με ταΐστρες και ποτίστρες δύσκολα θα λυθεί το πρόβλημα

Off

Με μία δοκιμασμένη μεν συνταγή, αλλά όχι και τόσο επιτυχημένη, όπως η ίδια η πράξη απέδειξε, την οποία εφάρμοσαν και προηγούμενες δημοτικές αρχές, θα επιχειρήσει σε αυτή τη φάση η αρμόδια αντιδημαρχία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων σε διάφορες περιοχές τόσο του ευρύτερου αστικού ιστού, όσο και σε Τοπικές Κοινότητες.

Η τοποθέτηση ταϊστρών – ποτιστρών εφαρμόστηκε από την περίοδο 2014-2019 και μετά το πρώτο χρονικό διάστημα, το αποτέλεσμα ήταν η απώλεια – προφανώς λόγω κλοπής – ορισμένων ποτιστρών ή ακόμη και η καταστροφή τους. Η ίδια απόφαση ελήφθη και χθες στη σύσκεψη που είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Πέτρος Παλάσχας με προέδρους τοπικών συμβουλίων με αντικείμενο την καλύτερη οργάνωση της τοποθέτησης των 13 πρώτων ταϊστρών – ποτιστρών  για την σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις ακόλουθες περιοχές: Πέραμα, Πεδινή, Κοσμηρά, Μάζια, Χαροκόπι, Πλατανιά, Σταυράκι, Μπάφρα, Νέα Ζωή, Κουτσελιό, Νεοχωρόπουλο, Νεοκαισάρεια και Καρδαμίτσια, όπως είχε αποφασιστεί στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στους προέδρους την προβλεπόμενη διαδικασία και ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να υποδείξουν ο καθένας στην κοινότητά του, τον κατάλληλο χώρο για να τοποθετηθούν οι ταΐστρες – ποτίστρες.

Όπως ειπώθηκε και από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, οι χώροι που θα επιλεγούν δεν πρέπει να είναι κοντά σε παιδικές χάρες, πάρκα ή πλατείες.

Η κάθε ταΐστρα – ποτίστρα, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα υιοθετηθεί είτε από μέλη φιλοζωικών σωματείων, είτε από εθελοντές πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την τροφοδότηση αυτών με τροφές που θα τους παρέχει ο δήμος για την ορθή διαχείρισή τους με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Κάνουμε μια αρχή με τις 13 περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και σύντομα θα προχωρήσουμε στην προμήθεια κι άλλων ταϊστρών – ποτίστρων προκειμένου να τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές του δήμου μας. Οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν την ευθύνη να μας υποδείξουν σε ποιους χώρους μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ταΐστρες – ποτίστρες προκειμένου να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε το ζήτημα των αδέσποτων με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τόσο για τα ίδια όσο και για τους συνδημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Καταλήγοντας ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες τέσσερις μέρες στο δημοτικό καταφύγιο του δήμου Ιωαννιτών¬ έγιναν 80 στειρώσεις και ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ