Τελευταία Νέα

Επαναφορά της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας στην πολιτική σκηνή
Με αντιπολεμικά μηνύματα η Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Ανοιχτό κάλεσμα για τις κάλπες των ευρωεκλογών
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΠΕΘΕ Ενίσχυση του ερασιτεχνικού θεάτρου
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ITV Αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική
Επεκτείνεται το πρόγραμμα της δωρεάν μαστογραφίας
Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ Στο πλευρό των ιδιωτικών εργαστηριακών κέντρων
Τα του Καίσαρος…
«Σφίγγα» στην ΠΑΕ για τυχόν εξελίξεις
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο Ν.Ο.Ι. από σήμερα στο Πανελλήνιο Κωπηλασίας
Πόλη-πρότυπο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας
Ικανοποιητική η πληρότητα τη γιορτινή περίοδο
Λιγότερα τροχαία τον φετινό Απρίλιο
Πολλαπλά μηνύματα και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση
Πόλη-πρότυπο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 09:11
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2024
Αθλητικά

Αν το πιστέψουν κιόλας ότι μπορούν…

Off

Από την Πέμπτη επιστρέφουν οι παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στις προπονήσεις της ομάδας μετά την ολιγοήμερη άδεια που τους έδωσε ο Μιχ. Γρηγορίου για αποφόρτιση, ώστε να ξεκουραστούν και να είναι έτοιμοι να επανέλθουν ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τους επτά τελικούς παραμονής.

Τα πλέι άουτ που ξεκινούν – αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή – το Σάββατο 16 Μαρτίου με τον ΠΑΣ να δίνει δύσκολη αναμέτρηση στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, είναι έτσι κι αλλιώς μία δύσκολη και επώδυνη διαδικασία, είναι όμως και η μοναδική πλέον στην οποία στηρίζεται ο οργανισμός του ΠΑΣ, για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Ο στόχος της συγκέντρωσης 20-22 βαθμών που είχε τεθεί πριν μερικές εβδομάδες και αφού είχε ήδη χαθεί ο αρχικός στόχος της συγκέντρωσης των 24 βαθμών, πήγε…. περίπατο με την ομάδα του Γρηγορίου να καταφέρνει να συγκεντρώσει μόλις 18 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με το όριο της σωτηρίας έπειτα και από τους βαθμούς που πήρε στα χαρτιά η Κηφισιά για το παιχνίδι με τον Βόλο, να έχει ανέβει περίπου στους 30 βαθμούς, ο ΠΑΣ καλείται να κάνει, αυτό που δεν έκανε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Να κερδίσει τουλάχιστον τα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια, ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σε 26 αγώνες, πήρε μόλις τρεις νίκες…

Η διαδικασία των πλέι άουτ βέβαια, όπως φάνηκε και πέρυσι, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την κανονική διάρκεια της σεζόν και πέρυσι ο ΠΑΣ απέδειξε στα πλέι άουτ, ότι διαθέτει ακόμη το ειδικό βάρος της φανέλας που σε αναμετρήσεις «ζωής και θανάτου» παίζει το δικό της ρόλο.

Οι παίκτες έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με τρεις σερί νίκες πέτυχαν την παραμονή, τερματίζοντας μάλιστα στην 9η θέση της βαθμολογίας. Η φετινή εικόνα δεν πείθει για κάτι αντίστοιχο, όμως εφόσον οι παίκτες αγωνιστούν με ψυχή και πάθος, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Το καλό και

το κακό πρόγραμμα

Η πρώτη στάση του ΠΑΣ στα πλέι άουτ είναι στο γήπεδο του Περιστερίου απέναντι στον Ατρόμητο, με τον οποίο συναντήθηκαν την Κυριακή στο πέρα για πέρα άδικο 1-1 στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ να σπαταλά κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Ο Ατρόμητος με 28 βαθμούς θεωρείται απίθανο να κινδυνέψει, ακριβώς όμως επειδή το βαθμολογικό όριο είναι στους 30 – 31 βαθμούς δε θα εμφανιστεί αδιάφορος, κάτι που ίσως κάνει προς το τέλος της σειράς των πλέι άουτ. Ο ΠΑΣ όμως δεν έχει περιθώρια ήττας σε κανένα παιχνίδι και το λιγότερο κακό αποτέλεσμα στο Περιστέρι θα είναι η ισοπαλία, ώστε τη 2η αγωνιστική να περιμένει τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες» για να πάρει τη νίκη. Εντός έδρας θα υποδεχθεί ακόμη τον Αστ. Τρίπολης την 4η αγωνιστική ενώ θα έχει ήδη παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ την 3η αγωνιστική. Φτάνοντας στην 5η αγωνιστική θα ταξιδέψει στις Σέρρες με ον αδιάφορο τότε Πανσερραϊκό και την προτελευταία αγωνιστική ίσως δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα κόντρα στην Κηφισιά εκτός έδρας. Αν έχει φτάσει μέχρι εκεί έχοντας κάνει ήδη τρεις νίκες, θα έχει μία βασική επιλογή. Να κερδίσει ή στη χειρότερη περίπτωση να μη χάσει από την Κηφισιά εκτός έδρας και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του να σφραγίσει το εισιτήριο της παραμονής κόντρα στον Βόλο. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι το παραπάνω θα αποδειχθεί στην πράξη, όμως οι Γιαννιώτες φέτος δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όπως πέρυσι, αλλά η σωτηρία θα είναι μία υπόθεση που θα κριθεί και από άλλες παραμέτρους.

Θετικά δείγματα

Αν υπάρχει επίσης ένας παράγοντας στον οποίο μπορεί να επενδύσει ο ΠΑΣ συνολικά και το τεχνικό επιτελείο, αυτός είναι η καλή κατάσταση στην οποία δείχνουν να βρίσκονται περισσότεροι παίκτες, σε σχέση με την εικόνα τους πριν από ένα μήνα. Σταδιακά και οι νεοαποκτηθέντες παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και δείχνουν πως μπορούν να βοηθήσουν στα πλέι άουτ, ενώ ο ΠΑΣ περιμένει και τις επιστροφές των τραυματιών Εραμούσπε και Νάγκι που θα είναι έτοιμοι για τα πλέι άουτ.

Ο Παντελάκης υπέστη τράβηγμα με τον Ατρόμητο, αλλά εκτιμάται ότι και αυτός θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Σημαντικό τέλος και το ότι οι Γιαννιώτες μπαίνουν στα πλέι άουτ χωρίς τιμωρημένους παίκτες, καθώς όλοι τους «ξεχρέωσαν» τις ποινές τους και είναι «καθαροί» από κάρτες.

Οι ημερομηνίες και

η έφεση του Βόλου

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι ώρες έναρξης των αγώνων στα πλέι άουτ, με τις αναμετρήσεις να γίνονται ημέρα Σάββατο. Επίσης όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους «μελλοθάνατους» έχει και η τύχη της έφεσης του Βόλου για την αφαίρεση βαθμών και την κατακύρωση του αγώνα με την Κηφισιά στην αντίπαλη ομάδα, γιατί μία πιθανή δικαίωση του Βόλου θα επιφέρει εκ νέου αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ