Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 05:30
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2016
Ήπειρος

Απινιδωτής… σε περιπολία

Off

Στη διάθεση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούν τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας στην πόλη, βρίσκεται από χθες ένας ακόμη αυτόματος φορητός απινιδωτής, που προμηθεύτηκε η περιφέρεια Ηπείρου με την ευγενική χορηγία της εταιρείας «Βαντώλας». 
Ο απινιδωτής θα καλύψει τις ανάγκες στο Αστυνομικό Μέγαρο, όμως θα βρίσκεται στη διάθεση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έχουν ήδη εκπαιδευτεί για τη χρήση του και υπάρχουν και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την εκπαίδευση και άλλων συναδέλφων τους αστυνομικών. 
Η παράδοση του απινιδωτή έγινε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Οδ. Πότση, του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Κων. Σκούμα, του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Ι. Βασιλάκου, αξιωματικών του επιτελείου και αστυνομικών, εκπροσώπων ακόμη του Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλες επιχειρήσεις να ενισχύσουν το δίκτυο των φορητών απινιδωτών στην πόλη, τονίζοντας, ότι με τον τρόπο αυτό θωρακίζεται το λεκανοπέδιο και υπάρχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να σωθεί έστω μία ανθρώπινη ζωή.
Για μία προσφορά ζωής στο συνάνθρωπο έκαναν λόγο οι επικεφαλής της Αστυνομίας σε Ήπειρο και Ιωάννινα, Κων. Σκούμας και Ι. Βασιλάκος αντίστοιχα.
Ο Παύλος Βαντώλας εκ μέρους της εταιρείας που ανέλαβε την χορηγία της προμήθειας του συγκεκριμένου απινιδωτή, έκανε λόγο για χρέος που έχουν όλοι στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού και του παραρτήματος Ιωαννίνων ο Κων. Ντακαλέτσης στάθηκε στο συνδυασμό του ανθρώπινου δυναμικού με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ενώ ο Αθαν. Κιτσάκος, γενικός χειρουργός, εντατικολόγος ΜΕΘ στάθηκε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για την χρήση του απινιδωτή. Την πιστοποίηση του εκπαιδευτή πλέον έχει ο αστυνομικός Κων. Μήτσης που ανήκει στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου