Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Θ.ΜΠΕΓΚΑ Πρωτοβουλία για να μην σταματήσει η πρωινή πτήση

Off

Θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγχαρητήρια

Με συγχαρητήρια σε Γιαννιώτες οι οποίοι ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Πιο αναλυτικά ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια  στους Γιάννη Πάσχο και Θοδωρή Κούκια για την βράβευσή τους στα φετινά Κρατικά λογοτεχνικά βραβεία, την Έλενα Παπασταματοπούλου η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στο Παρά Taekwondo και στους τέσσερις μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων, Αθανάσιο Δασούλα, Ιωάννη Καβουσιάνο, Βασίλειο Γιούτσο και Θεοφάνη Τζαχρήστα για τις επιτυχίες τους στην 41 εθνική μαθηματική ολυμπιάδα.

Υπέρ των Κέντρων Πρόληψης

Στη συνέχεια, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία»  όπου μαζί με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Κέντρου, Σοφία Μαρκούλα, συζητήθηκαν οι αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, όπως αυτές προκύπτουν από το προσχέδιο νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι υποστηρίζει την ανάγκη για διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας των  Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, ο οποίος άλλωστε κρίνεται άκρως επιτυχημένος, ειδικά στον τόπο μας και για το λόγο αυτό έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.  «Εκτιμώ ότι η πρόταση μας θα υιοθετηθεί από το σύνολο των δημάρχων, καθώς τα Κέντρα Πρόληψης έχουν μια μακρά πορεία προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες με πολύπλευρες παρεμβάσεις. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρησή τους ως εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην θετική εξέλιξη για το έργο της μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος (βλ. και σελίδα 5 σήμερα).

«Πρόκειται για το επιστέγασμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν από το 2016, εντάθηκαν κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας», είπε ο κ. Μπέγκας, ευχαριστώντας και τον κ. Λιβάνιο για την πολύτιμή βοήθειά του.

Πρωτοβουλία για την πτήση

Τέλος, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει «μια οργανωμένη και συνολική αντίδραση των τοπικών φορέων στην απόφαση της Aegean να σταματήσει την πρωινή πτήση από τα Γιάννενα προς την Αθήνα από την 1η Ιουνίου ως και τις 26 Οκτωβρίου».

Ο κ. Μπέγκας μίλησε για μια «ανησυχητική εξέλιξη η οποία υποβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ειδικά στους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι χάνουν έτσι  τη δυνατότητα που είχαν να ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα και να επιστρέψουν στη βάση τους». «Ως δημοτική αρχή, πιστή στη λογική της ‘’ισχύος εν τη ενώσει’’ θα αναλάβουμε πρωτοβουλία σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, περιφέρεια, επιμελητήρια, ένωση ξενοδόχων κτλ προκείμενου να διερευνήσουμε το θέμα και να υπάρξει μια ηχηρή και αποτελεσματική αντίδραση», σημείωσε ο δήμαρχος.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πλην της Όλυς Τσουμάνη η οποία απουσίαζε από τη συνεδρίαση, έδωσαν τέλος συγχαρητήρια στο δήμαρχο Ιωαννίνων για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και του ευχήθηκαν καλή θητεία προς όφελος της αυτοδιοίκησης αλλά και του δήμου Ιωαννιτών. «Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον τόπο», απάντησε ο κ. Μπέγκας.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ