Επικαιρότητα

Άνοιξε θέμα κατασκευής ενός νέου θεατρικού χώρου

Off

To θέμα κατασκευής ενός νέου θεατρικού χώρου άνοιξε η ηγεσία του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο πρόεδρος Γιώργος Καψάλης σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ανέφερε ότι μία από τις βασικές επιδιώξεις είναι η δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου κτιρίου.

«Με μελέτη, σχέδιο και όραμα, με την υποστήριξη του Δημάρχου και πιστεύω ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα δρομολογήσουμε αυτές τις διαδικασίες, ζητώντας την υποστήριξη και την συνδρομή όλων για κάτι που χρειάζονται και δικαιούνται τα Γιάννενα και η Ήπειρος».

Δεν αναφέρθηκαν πάντως άλλα στοιχεία, για μία υπόθεση που έχει πολλές παραμέτρους, από την εξεύρεση του χώρου ως την εξασφάλιση των πόρων.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε και στη νέα προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι κατά 10.000 ευρώ αυξημένη σε όλα τα περιφερειακά θέατρα και φτάνει στο σύνολο τα 80.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στην επαναλειτουργία όλων των τμημάτων του θεάτρου και κάλεσε όλους όσοι το επιθυμούν να ανεβάσουν παράσταση στο θέατρο, κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαΐου. «Άμεσα θα αποστείλουμε επιστολή προς όλους καθώς και προς τα σχολεία, που θα ήθελαν να ανεβάσουν κάποια παράσταση στο θέατρό μας», είπε μεταξύ άλλων ενώ ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν και παρεμβάσεις στο Καμπέρειο.

Το Δημοτικό Θέατρο τέλος θα επιδιώξει συνεργασία με τον Δήμο Δωδώνης για τις καλοκαιρινές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. «Η δική μας  πρόταση είναι η λέξη «συνεργασία», την οποία μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού», είπε.

Η αντιπρόεδρος Αγνή Δρίμτζια αναφέρθηκε από τη μεριά της στην θέληση και την διάθεση όλων των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου για δουλειά.

Νέες παραστάσεις

Στις 28 Μαρτίου ξεκινούν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής με το έργο «Οι Δούλες» του Ζαν – Ζενέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κοντού, για το οποίο θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ