Επικαιρότητα

8 νέα δέντρα στην παραλίμνια περιοχή

Off

Τα Τμήμα Πρασίνου του Δήμου προχώρησε στη φύτευση  8 νέων δέντρων στην παραλίμνια περιοχή, μια δράση που αποτελεί συνέχεια των δεντροφυτεύσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο προς αντικατάσταση των πλατάνων που έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας του μεταχρωματικού έλκους από το οποίο είχαν προσβληθεί.

Η δράση είχε αφορμή και από την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21 Μαρτίου.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Ιωαννιτών, Πέτρος Παλάσχας στο μήνυμά του αναφέρει:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρισκόμαστε εδώ σήμερα  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασών.

Οι καιροί που ζούμε είναι κρίσιμοι. Η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση του αέρα και του νερού, καθώς και η αποψίλωση των δασών, απειλούν την ύπαρξη πολλών ειδών και απειλούν την ισορροπία των οικοσυστημάτων μας.

Ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, ορισμένες από τις οποίες τις βιώνουμε σε τοπικό επίπεδο, η δεντροφύτευση αναδεικνύεται ως ένα αποτελεσματικό μέσο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα και να επαναφέρουμε την ισορροπία στο περιβάλλον μας.

Η δεντροφύτευση δεν είναι απλώς η φύτευση δέντρων. Είναι μια διαδικασία που μας επιτρέπει να αναστήσουμε τα οικοσυστήματα μας, να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα και να βελτιώσουμε την ποιότητα του εδάφους και του αέρα.

Ωστόσο, η δεντροφύτευση απαιτεί συλλογική προσπάθεια και δέσμευση. Καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια. Είτε πρόκειται για το φύτεμα ενός δέντρου στην αυλή μας, είτε για τη συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις δεντροφύτευσης στην κοινότητά μας, έχουμε όλοι τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά.

Ας αναλάβουμε λοιπόν την ευθύνη μας και ας συνεργαστούμε για να φυτέψουμε το μέλλον μας. Ας φροντίσουμε να κληροδοτήσουμε έναν καθαρό και πράσινο πλανήτη στις επόμενες γενιές.

Ο δήμος Ιωαννιτών άλλωστε έχει ενταχτεί στις 100 πόλεις που έχουν ως στόχο να μηδενίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα μέχρι το 2030.

Είμαστε έτσι πρωτοπόροι σε πρωτοβουλίες με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο και έχουμε ήδη σχεδιάσει και υλοποιούμε μια σειρά δράσεων που σιγά σιγά θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σε όλο το δήμο».

Ο κ. Παλάσχας σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε επίσης ότι οι δράσεις του δήμου και στο αστικό τοπίο θα είναι πλέον, με την βοήθεια του καιρού, όλο και πιο συχνές, ενώ τέλος, εξήγησε ότι τόσο το τμήμα πρασίνου όσο και το εργοτάξιο θα ενισχυθούν σύντομα με προσωπικό μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ