Επικαιρότητα

«Όχι» στην πρόταση για μονάδα βιοαερίου στη Σκλίβανη

Off

Ομόφωνα αρνητικό στο αίτημα για την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στη Σκλίβανη ήταν το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε την Παρασκευή, το πρωί.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρέθηκαν καιμέλη της επιτροπής αγώνα ενώ στην συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρίστος Ντακαλέτσης που σε συνεργασία με τους κατοίκους και τα μέλη της Επιτροπής αγώνα, εκδήλωσαν τους τελευταίους μήνες την αντίθεσή τους στη λειτουργία της μονάδας στην περιοχής τους.

Η κύρια ένσταση των κατοίκων έθετε το θέμα της μεγάλης δυναμικότητας της μονάδας προκειμένου να επεξεργαστεί πτηνοκτηνοτροφικά απόβλητα που θα έρχονταν από άλλες περιοχές.

Ο δήμαρχος Δωδώνης σε δήλωσή του στάθηκε στη σημασία να καταθέτεις την ένστασή σου με επιχειρήματα τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη μελέτη των θεμάτων ειδικά από τις αρμόδιες επιτροπές καθώς οι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα να το πράττουν και για να μπορέσουν να κινηθούν απέναντι σε μια τέτοια μελέτη χρειάζεται να δαπανήσουν πόρους που δεν διαθέτουν.

Ο Βασίλης Μαγγιώρος εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα ευχαρίστησε τον Δήμο Δωδώνης που βοήθησε και με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές αλλά και όλους όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα συνδράμοντας στην τελική δικαίωση των κατοίκων. «Υπάρχει φανερή ικανοποίηση γιατί ενωμένοι πετύχαμε να επιχειρηματολογήσουμε και να αντιληφθούν όλοι γιατί δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια μονάδα στην Σκλίβανη», κατέληξε ο κ. Μαγγιώρος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ