Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:49
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2024
Επικαιρότητα

Σήμερα ο προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Off

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στην οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το 2024, λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος για να γίνει αυτό, με τη δημοτική αρχή και την αρμόδια αντιδημαρχία να δίνουν μία μάχη με το χρόνο αλλά και τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν κατά κύριο λόγο οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του δήμου, που εγκρίθηκε χθες στη συνεδρίαση της Δημ. Επιτροπής με την αντιπολίτευση να παραπέμπει πάντως για την τοποθέτησή της και για αυτό στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση ωστόσο ο Στεφ. Μάντζιος από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» έθεσε παρεμπιπτόντως και ένα άλλο ζήτημα, που έχει να κάνει με την πλήρη αποτύπωση των εσόδων και εξόδων αντίστοιχα των Δημοτικών Ενοτήτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της εφαρμογής δίκαιων ανταποδοτικών τελών.

Στο αίτημα συνηγόρησε και ο Γ. Αρλέτος από την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή», με τον Θ. Γιωτίτσα και την αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Γιώτη να απαντούν λέγοντας πως είναι κάτι στο οποίο θεωρητικά όλοι συμφωνούν, όμως νομοθεσία δεν υπάρχει για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κουμπαρά που θα αφορά μόνο τις Δημ. Ενότητες. Αναγνώρισε πάντως και η δημοτική αρχή, ότι το αίτημα είναι και δίκαιο και διαχρονικό, και επί της αναγκαιότητας για δικαιότερη και πιο ορθολογική κατανομή των τελών, έχουν συμφωνήσει όλες οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος, χωρίς καμία να καταφέρει να το εφαρμόσει στην πράξη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ