Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 11:12
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2016
Επικαιρότητα

Επίκαιρος ακόμα ο αγώνας για την ισότητα

Off

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και μία ακόμα υπόμνηση, ότι ο αγώνας για τη χειραφέτηση των γυναικών παραμένει επίκαιρος.
Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977 για την κινητοποίηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. 
Το 2016 αποτελεί για τα Ηνωμένα Έθνη το έτος για την επίσπευση της εκστρατείας για έναν «Πλανήτη 50-50 έως το 2030», με την προώθηση πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των γυναικών, την ενδυνάμωση τους, και την υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με την ισότητα των φύλων. 
Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η σημερινή ημέρα επικεντρώνεται στις γυναίκες πρόσφυγες και αιτούσες άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι προφανές από τις εικόνες και τα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας, ότι οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα και από την προσφυγική κρίση, η οποία δυστυχώς λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σημειώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων σε ανακοίνωσή της, η οποία επισημαίνει:
«Ως Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας εργαζόμαστε δυνατά με συνεργασία για την δημιουργία πολιτικών, οι οποίες στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων στους άνδρες και στις γυναίκες, στην στήριξη της οικογένειας, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις κυρίαρχες εθνικές πολιτικές, με γνώμονα την εναρμόνιση των δράσεων μας με τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές. Η ισότητα  των φύλων είναι πυλώνας της δημοκρατίας και βοηθά στην κοινωνική συνοχή».

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ