Εκδηλώσεις

Μία τελετή για την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ

Off

To ΚΕΘΕΑ Ήπειρος πραγματοποίησε με χαρά και συγκίνηση την τελετή Ολοκληρώσεων δέκα μελών της Κοινωνικής Επανένταξης του Προγράμματος το απόγευμα της Τετάρτης.

Με τη συγκεκριμένη τελετή επισφραγίζεται και επιβραβεύεται η θεραπευτική πορεία των ανθρώπων που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών της πόλης και της Ηπείρου ευρύτερα. Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Περιστέρη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Γκογκάκη, η Αντιδήμαρχος  Σοφία Μαρκούλα, κα.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΗΜ, παρουσιάστηκε ένα σύντομο και επίκαιρο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας με αντιπολεμικό μήνυμα.  Τα μέλη που ολοκλήρωσαν μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις, ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους, την ομάδα τους αλλά και τον εαυτό τους. «Ένα μεγάλο μπράβο σε μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. ενώ  στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

«Ελπίζουμε ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Φορέα να  παραμείνει ενεργή η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ  ώστε να επαναληφθεί η τελετή και την επόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής  στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση η οποία  στοχεύει στις ρίζες του προβλήματος, υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον άνθρωπο και τον εμπλέκει ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο», αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση με την οποία εκφράζονται και ευχαριστίες στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ