Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:25
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024
Εκδηλώσεις

Αναδεικνύοντας τον ρόλο του ενεργού πολίτη

Off

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός  Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου» διοργανώνουν, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, το  Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών  των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής

Μακεδονίας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου  και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και  Θεσπρωτίας.

Το Μαθητικό Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας θα διεξαχθεί από την 5η

Απριλίου, Παρασκευή μέχρι και την 7η Απριλίου στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αμφιθέατρο Ισογείου-Αμφιθέατρο 1ου ορόφου-Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης).

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Απριλίου στο  συνεδριακό χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας» και ώρα 17:00 μ.μ. . Η είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Μαθητικό Συνέδριο συμμετέχουν 1600 μαθητές και μαθήτριες- σύνεδροι και εισηγητές- από  190 και πλέον σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Βασική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον επιστημονικής  συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, παρουσίασης εργασιών και ώσμωσης μεταξύ των συμμετεχόντων.  Να δημιουργήσει ένα δυναμικό forum, που θα ενισχύσει τον πολιτικό γραμματισμό των

μαθητών/μαθητριών, θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουν το ρόλο του ενεργού πολίτη και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους σε θέματα που τους απασχολούν, δικαίωμα που απορρέει από  τη Διεθνή Σύμβαση των Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και ειδικότερα του άρθρου 12.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ