Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:52
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Υψηλές οι απαιτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων

Off

Ένα αντικείμενο με ευρύ περιεχόμενο που απαιτεί το λιγότερο έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό, ενδεχομένως όμως και μία ξεχωριστή αντιδημαρχία, σε επόμενη φάση, είναι αυτό των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στον δήμο Ιωαννιτών και της ευθύνης λειτουργίας τους.

Πρόκειται για θέμα που και στο παρελθόν έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι όμως επιλέχθηκε η ένταξή του τομέα ως αρμοδιότητα στην πρώην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης, ποτέ δε βρήκε τα ουσιαστικά του πατήματα. Το ίδιο συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας, μόνο που η ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων του δήμου Ιωαννιτών στον κυρίως οργανισμό του, περισσότερο επέτεινε αυτά τα προβλήματα παρά τα ξεδιάλυνε.

Την ίδια άποψη και εκτίμηση έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέφανος Σίντος που τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αθλητισμός και ειδικότερα η συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον δήμο Ιωαννιτών που έχει την τύχη να διαθέτει πολλά ενεργά αθλητικά σωματεία με τα μέλη τους να διαθέτουν κόπο, χρόνο αλλά και χρήμα πολλές φορές για να βοηθήσουν στη συντήρησή τους.

Το κόστος όμως και της λειτουργίας και της συντήρησης είναι πάρα πολύ μεγάλο και όπως ανέφερε ο κ. Σίντος θα πρέπει ενδεχομένως με τη διαμόρφωση του νέου Οργανισμού του δήμου εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό κονδύλιο για το συγκεκριμένο τομέα και επίσης και μία ξεχωριστή αντιδημαρχία.

«Είναι αλήθεια, ότι δεν είναι ένα εύκολο θέμα και αυτό που έχει καταδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι πως θα μπορούσε να συσταθεί μία ξεχωριστή αντιδημαρχία με αυτό το αντικείμενο. Σε συνεργασία με τον Γεν. Γραμματέα του δήμου και τις υπηρεσίες προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν και έγιναν πιο μεγάλες με την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων. Όμως με το νέο Οργανισμό του δήμου, όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα μπορούμε ίσως να δούμε την αρμοδιότητα αυτή μέσα από ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο», ανέφερε ο κ. Σίντος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ