Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:41
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

«Μπλε» και το εκθετήριο στη Ζίτσα για τον Αυτισμό

Off

Με το μπλε χρώμα του Αυτισμού, φωταγωγήθηκε το περίπτερο – εκθετήριο οίνου στη Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι στην Κοινότητα Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις δράσεις που οργανώνονται και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού  στην κοινωνία.

Έτσι και φέτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και του Οικοτροφείου Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα»,  και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του περιπτέρου-εκθετηρίου στη Ζίτσα.

Η αντιδήμαρχος  Χριστίνα Παπαδημητρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας  στον εορτασμό υπογράμμισε: «Θεωρούμε σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς μια αόρατη… αναπηρία την κάνουμε ορατή… με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό ως Δήμος, ανταποκριθήκαμε και φέτος με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση των αρμόδιων φορέων για τον αυτισμό και συμμετείχαμε στις καθιερωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ