Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:03
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Προβληματισμός για τις συνέπειες από την παραχώρηση

Off

Προβληματισμούς για την παραχώρηση σε ιδιώτη της Εγνατίας οδού και τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή μας εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ο  δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Θέτοντας το θέμα εκτός ημερησίας αναφέρθηκε σε συνέπειες που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το δήμο καθώς ήδη υπάρχει η πρώτη αύξηση των διοδίων ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο όπως προβλέπεται.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε αρχικά ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν ως περιοχή πριν ολοκληρωθεί η Εγνατία και πόσο αυτή βοήθησε στην εξωστρέφειά μας.

«Είτε μιλάμε για τον τουρισμό, είτε για το εμπόριο, είτε και για άλλους οικονομικούς τομείς οι οποίοι ενισχύθηκαν από την κατασκευή και λειτουργία της. Κάτι που φυσικά εντάθηκε και με την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού. Έχοντας λοιπόν έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που μας έβγαλε από την απομόνωση και μάλιστα με ένα κόστος διέλευσης αρκετά προσιτό τα Γιάννενα και η Ήπειρος άρπαξαν την ευκαιρία και ανοίχτηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τώρα αυτό έρχεται να αλλάξει καθώς το κόστος χρήσης της οδού θα εκτοξευτεί και θα φτάσει τα επίπεδα των άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν παραχωρηθεί σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό, ούτε για τους απλούς πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν μέσω της Εγνατίας για λόγους αναψυχής, ούτε για τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Μιλάμε λοιπόν για μια επιβάρυνση που πιθανά θα πλήξει κύριους κλάδους της οικονομίας μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι απαλλαγές δημοτών από την καταβολή τιμήματος στα διόδια μπορεί να διατηρήθηκαν μεν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που σίγουρα θα ισχύσει διά παντός.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας στα πρότυπα όσων έχουν ήδη γίνει στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, μετά από ενέργειες του παραχωρησιούχου της Ιόνιας οδού.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την εξέλιξη αυτή, γνωρίζοντας φυσικά ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και δρομολογημένες», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έθεσε επίσης εκτός ημερησίας διάταξης και το θέμα της απόρριψη του προϋπολογισμού του ΣΥΔΛΙ καθώς όπως είπε η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να εντάξει σε αυτόν οφειλές ύψους 4,7 εκ. ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπέγκας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας δεν ενέκρινε και επέστρεψε τον προϋπολογισμού του ΣΥΔΛΙ ζητώντας του να εντάξει σε αυτόν υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 4,7 εκ. ευρώ τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να προϋπολογίσει στο σχέδιο που κατέθεσε προς έγκριση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ