Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:00
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Δράσεις στην πόλη για τα αδέσποτα

Off

Δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωίας, υιοθεσίας και προστασίας των αδέσποτων ζώων έκανε σε διάφορα σχολεία ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 4 Απριλίου.

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων και συζήτησαν με τους μαθητές το σημαντικό θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται καθημερινά για την μείωση του αριθμού των αδέσποτων μέσω των προγραμμάτων στειρώσεων και υιοθεσίας, έχουν όμως ανάγκη από την συμβολή όλων στην προσπάθεια που κάνουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παλάσχας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων είναι αφιερωμένη στα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο όχι από δική τους επιλογή. Τα αδέσποτα έχουν κι αυτά κατοχυρωμένα δικαιώματα και εμείς ως δήμος αλλά και οι πολίτες οφείλουμε να τα σεβόμαστε. Με τις δράσεις που οργανώσουμε σήμερα σε σχολεία θέλουμε να προάγουμε τη φιλοζωική κουλτούρα για να καταφέρουμε να αμβλύνουμε το πρόβλημα. Ο δήμος Ιωαννιτών διαχειρίζεται με όλες του τις δυνάμεις τα αδέσποτα και γι’ αυτό είναι πρώτος σε αριθμό στειρώσεων και υιοθεσιών. Το πρόβλημα όμως αντί να μειώνεται μεγαλώνει γιατί δεν αρκούν οι δικές μας ενέργειες, αλλά χρειάζεται και η βοήθεια των συμπολιτών μας. Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ