Τελευταία Νέα

Νέα δεδομένα στην παρόχθια ζώνη της λίμνης
Προς μία αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
Παραχώρηση στρατοπέδου Βελισσαρίου σε αναλογία… με το Ελληνικό
Παραμένει σθεναρή η βούληση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση του στρατοπέδου
Το Ζαγόρι και επισήμως στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco
Τα κλειδιά για την ανάπτυξη πάλι της αμπελουργίας
ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΕΜΑΤΙ Εργαστήριο για την ανάπτυξη πολιτικών για την αποκέντρωση
ΑΠΟ ΤΗΝ ENERGEAN ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο
«Το βέλος που δεν πληγώνει» στη σκηνή
ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ «Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια
Πέντε νέες υπηρεσίες για την αγροτική επιχειρηματικότητα στο gov.gr
Τα του Καίσαρος…
«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Πουτέτσης
Σιγή ασυρμάτου στον ΠΑΣ…
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Αποζημίωση και για τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 12:27
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου των κυνηγετικών οργανώσεων

Off

Τη δημόσια αναγνώριση του ρόλου της οργανωμένης κυνηγετικής οικογένειας όσο και των μεμονωμένων κυνηγών, ως μία κοινωνική εφεδρεία αναγνώρισε δημόσια σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυνηγεσία 2024» και στο ITV, ο Γεν. Γραμματέας Δασών του υπ. Περιβάλλοντος Ευστάθιος Σταθόπουλος.

Το 2023 λόγω των μεγάλων φυσικών καταστροφών ως απόρροια της κλιματικής κρίσης και όχι μόνο, το Υπ. Περιβάλλοντος κατόπιν εισηγήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών και διευθύνσεών του κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις που αλλού επηρέασαν και αλλού απαγόρεψαν στην πράξη την άσκηση θήρας, όπως έγινε σε μεγάλες περιοχές στον Έβρο, στην Εύβοια ή και στην Κέρκυρα.

Ο κ. Σταθόπουλος ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως η βάση της συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και κυνηγετικών οργανώσεων ήταν και παραμένει η ειλικρίνεια και πως με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη νέα ρυθμιστική απόφαση της επομένης κυνηγετικής περιόδου.

Πάντως δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι σχέσεις μεταξύ υπουργείου και κυνηγετικών οργανώσεων παραμένουν σε εξαιρετικό επίπεδο και αυτό από την πλευρά του υπουργείου συνιστά μία έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου τους στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

«Είναι μία αλληλένδετη σχέση που στηρίζεται στην ειλικρίνεια και από την πλευρά του υπουργείου αποτελεί μία ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου των κυνηγετικών οργανώσεων που δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος ειδικά πέρυσι που είχαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω των φυσικών καταστροφών και χρειάστηκε να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την άσκηση της θήρας στις περιοχές που επλήγησαν. Φέτος αμέσως μετά το Πάσχα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον διάλογο για τη νέα θηρευτική περίοδο. Αυτό που παραμένει ισχυρό είναι πως οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι κυνηγοί αποτελούν μία σημαντική κοινωνική εφεδρεία που είναι οργανωμένη, με καθημερινή παρουσία στο φυσικό περιβάλλον, γνωρίζοντας τους κινδύνους, τις απειλές αλλά και έχοντας και την καλύτερη εικόνα για αυτό που συμβαίνει. Σίγουρα απαιτούνται ρυθμίσεις και βελτιώσεις σε πολλά πράγματα ενδεχομένως και δύσκολες αποφάσεις λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η κλιματική κρίση, όμως επιμένουμε στο ότι η ειλικρίνεια είναι η βάση του μέλλοντος στις συζητήσεις μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ