Επικαιρότητα

ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Μαθαίνοντας για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

Off

Με κεντρικό σύνθημα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow που ταξιδεύει  για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία, έφτασε την Κυριακή και στα Γιάννενα και την πλατεία Μαβίλη.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννης Τσίγκρος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει του ΤΕΕ όπως και το Τμήμα της Ηπείρου. «Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων παρουσιάζουμε μια αναδρομή για όλη την διάρκεια των 100 χρόνων. Το κοινό έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για το ρόλο του ΤΕΕ που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και του κράτους. Έχει αποδείξει ότι είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και ένας φορέας που πέρα από το παρελθόν και το έργο που έχει κάνει έχει πολύ μέλλον μπροστά», τόνισε.

Ως προς το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ σημείωσε ότι  «έχουμε καταφέρει να είμαστε Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ένταξης της πόλης των Ιωαννίνων στην Ευρωπαϊκή Αποστολή 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030. Στο οποίο έχουν αναλάβει και θεσπίσει για πρώτη φορά στην χώρα μας το θεσμό του «Μηχανικού της Γειτονιάς» για τον οποίο το Τμήμα μας πήρε εύφημο μνεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ήδη καταφέρει να έχουμε μια στενή συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή, έχουμε κάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις για τα φλέγοντα θέματα της περιοχής και έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους για όλα τα θέματα, προσεισμικό έλεγχο, εξοικονομώ, περιβαλλοντικά θέματα», κατέληξε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ