Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 12:46
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών

Off

Στα υπαρκτά προβλήματα ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών αναφέρθηκε δημόσια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα,  ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου τεχνολογίας, καινοτομίας και πολιτισμού «Tech Fuse».

Ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα, απαντώντας σε θέματα που έθεσαν εκπρόσωποι εταιρειών και σημείωσε ότι κάλεσε στο γραφείο του τους παρόχους και ζήτησε δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, τονίζοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα στα Γιάννενα.

«Ο πάροχος που έχει αναλάβει τα Γιάννενα ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Η  ευθύνη που δεν υπάρχει καμία διείσδυση οπτικών ινών σε τέσσερις πόλεις της χώρα τον Βόλο, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Κοζάνη, ανήκει στους παρόχους. Τα έργα έπρεπε να είχαν τεθεί σε λειτουργία. Προ λίγων ημερών τους κάλεσα σε σύσκεψη στο Υπουργείο και ζήτησα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Ζήτησα δεσμευτικές προτάσεις», είπε τονίζοντας ότι  «κακώς είχαν μείνει «τρύπες» ευρυζωνικότητας».

Αναφορικά με τις δυνατότητες της πόλης δήλωσε εντυπωσιασμένος: «είναι εντυπωσιακή η δουλειά που γίνεται. Το οικοσύστημα που δομήθηκε την τελευταία δεκαετία δείχνει πως η επαρχία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην καινοτομία», ανέφερε.

Το συνέδριο

Παρασκευή και Σάββατο έγινε το συνέδριο, Tech Fuse που συνδυάζει την τεχνολογία και την καινοτομία με τον πολιτισμό.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας» σε συνεργασία με την κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina  ενώ είχε την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου ήταν να καταστήσει τα Ιωάννινα ως έναν περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας και να συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος.

Στην διάρκεια των εργασιών το συνέδριο TechFuse κάλυψε πολλές ενότητες αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, τις τεχνολογίες αιχμής, την εξέλιξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία και στην εργασία, τη σχέση της τεχνολογίας με τον πολιτισμό και την ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Μεταξύ των ομιλητών στο TechFuse 2024 βρέθηκαν ο επικεφαλής της Τρ. Πειραιώς, Χρ. Μεγάλου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημ. Παπαστεργίου, ο επικεφαλής της IBM Hellas, Ν. Μανιάτης, ο επικεφαλής της Cisco Hellas, Ν. Μποτίνης, ο country manager της Visa Hellas, Ν. Πετράκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του συνεταιρισμού «Πίνδος», Α. Δημητρίου, ο επικεφαλής της Natech, Θ. Ναυρόζογλου κ.α.. Παρόντες στην έναρξη του συνεδρίου ήταν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ